Sociaal

ICY start bij City Pirates! – Pleintjeswerking

Pleintjeswerking donderdag 11 april om 16u30!

ICY start bij City Pirates

Donderdag en vrijdag ontvangt City Pirates jeugdwerkers uit Nederland, Spanje en Finland in Antwerpen. De jeugdwerkers zullen de werking van City Pirates opvolgen in het kader van het ICY project. Het doel van dit ICY (Intercultural Competence for Youth Work Professionals) project is om de kennis op vlak van interculturele competenties door andere goede praktijken te verbeteren en te delen. De jeugdwerkers uit de verschillende landen werken allemaal op hun manier met sport als middel om groepen van jongeren te begeleiden. Dit met het oog op het realiseren van sociale inclusie. De vier partnerorganisaties betreffen Changemakerz (NL), ACSESO (S), HNMKY (F) en City Pirates.

De werking van een maatschappelijk project kan je het best leren kennen door er deel van uit te maken. Elkaars kennis, attitude, activiteiten van dichtbij opvolgen, is niet alleen verrijkend, maar zal ook leiden tot de creatie van Best Practises. Die Best Practises zullen vervolgens verspreid worden bij andere (Europese) projecten.

In Antwerpen zullen de jeugdwerkers een diepere kijk krijgen op de werking van City Pirates. Ze zullen er participeren in activiteiten zoals Digitale Wolven, meisjesvoetbal, spelersraad, workshop grafisch design, pleintjesvoetbal en – basketbal, huiswerkbegeleiding en dans- en rapworkshops. Na twee dagen als Piraten geleefd te hebben, zal de volledige groep zich verplaatsen naar Amsterdam waar Changemakerz hen in hun werking verder onderdompelt. Later zal een delegatie van City Pirates de oversteek maken naar Finland en Spanje.

Voor City Pirates betreft dit project een nieuw hoofdstuk in hun Europese reis. Bij Shoot For Dreams (2017) konden nog 14 dames deelnemen aan het intercultureel project in Portugal, in 2018 was Antwerpen de thuisbasis van het Games4Change project waarbij er 30 jeugdwerkers van België, Nederland, Spanje en Portugal rond sport als middel tot inclusie werkten. Daarnaast nemen de Pirates ook regelmatig deel aan andere Europese projecten.

Hoe meer kennis er kan worden gedeeld, hoe sterker het sociaal netwerk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*