Linkeroever

U13 wint vlot

U13 CPLO-SP.BURCHT Vlotte overwinning

Vandaag ontvingen wij onze buren uit Burcht.  Op een uitstekende grasmat, een pluim voor onze terreinverzorger Ben, en in een aangenaam voetbalweertje kon deze wedstrijd van start gaan.  Onze piraten namen onmiddellijk het initiatief en dwongen Burcht achteruit.  Een persoonlijke actie op rechts van Ardian, die vervolgens scherp naar binnen liep tot bijna aan de doellijn, plaatste de bal tussen doelman en paal binnen, 1-0 na 5 minuten.  Onze piraten bleven de wet van de sterkste dicteren maar waren nog niet scherp genoeg in de afwerking.  Een mooie één twee tussen Ilias en Ardian zorgde ervoor dat laatstgenoemde de Burchtse doelman een 2de keer kon verslaan.  Het eerste kwartier werd alzo afgesloten met een 2-0 stand.

Ook in het tweede kwartier veranderde het spelbeeld niet en het was Ilias, die met een mooi afstandsschot, de stand op 3-0 bracht.  Even later ging het licht even uit bij onze doelman toen hij de bal recht in de voeten van een Burchtspeler trapte, die het vroege paasgeschenk in dank aanvaardde en de 3-1 scoorde.

Na de pauze gingen onze piraten verder op hun enthousiasme. De hand van coach Tahir is al duidelijk zichtbaar. Ook de spelers van Burcht bleven moedig strijden maar moesten toch hun meerdere erkennen in onze piraten. Het was Ilias, die in de 36e en 44e minuut, toch de score op 5-1 zou brengen.

Het laatste kwartier moest onze coach het verder stellen zonder Ardian, Dante en Ilias, want zij werden opgeroepen om onze U15 te versterken.  Dit kwaliteitsverlies werd echter gecompenseerd door de strijdlust van onze overblijvende piraten.  Meer zelfs, een mooie combinatie werd zelfs nog afgerond met een doelpunt van Pierre, die met zijn vreugde geen blijf kon.  Burcht slaagde er nu wel in om enkele keren gevaarlijk voor doel te komen maar ook nu konden we rekenen op een attente doelman Khamzat, die verhinderde dat Burcht nog kon scoren.  Zo eindigde deze sportieve burenstrijd op een 6-1 overwinning van onze piraten, die dit seizoen nog steeds ongeslagen blijven.

Dat is sowieso al een enorme prestatie en wie weet slagen we er in om ongeslagen te blijven.

Spelers : Khamzat – Ardian – Ilias – Crispin – Pierre – Shakour – Samatar – Faisal – Dante –

Jeffrey – Sonny – Niran

Doelpunten : 5’ 1-0 Ardian / 12’ 2-0 Ardian / 25’ 3-0 Ilias / 28’ 3-1 // 36’ 4-1 Ilias / 44’ 5-1 Ilias / 52’ 6-1 Pierre

Coach : Tahir

Afgevaardigde: Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*