Clubleven & Evenementen, Dames, Merksem

City Pirates Ladies kampioen!! – met beelden!

De City Pirates hadden zondag eigenlijk genoeg aan een punt tegen V.D.P.  B, maar wilden maar al te graag hun 23ste overwinning op 24 matchen binnenhalen.
Het werd uiteindelijk 4-1!!

Bekijk hier de beelden:

 

 

Zondag kunnen de City Pirates Ladies kampioen worden. Na 22 van de 23 wedstrijden te winnen en 142 goals gescoord te hebben, hebben ze nog één puntje nodig om zich van de titel in Recreatieve Dames Reeks C te verzekeren. Tegenstander F.C. V.D.P. B, die momenteel plaats 12 bekleedt, zal alles uit de kast moeten halen om het feest uit te stellen. Als kers op de taart wordt de wedstrijd dit weekend gespeeld in het Jef Mermansstadion. We zullen er vanaf 12u een groot piratenfeest van maken!

 

In de agenda van trainer Natalie De Vylder en afgevaardigde Jurgen Vereecken zal de datum in het groot aangeduid staan. Zondag 31 maart om 12.00 zullen ze 90 minuten lang nagelbijtend op de bank zitten. Want als de Dames van City Pirates hun elan doorzetten en voor de 23ste keer op 24 wedstrijden winnen, kronen ze zich tot kampioen in reeks C. En of dit terecht zou zijn: niet alleen wonnen ze 22 van hun 23 wedstrijden, ze wonnen ook met overmacht. Het doelpuntensaldo van +124 zegt alles. De Ladies lieten maar liefst 142 keer de netten trillen en kregen slechts 18 doelpunten tegen.

 

City Pirates, die bekend staan om hun sociaal project, zet de laatste jaren steeds meer in op vrouwenvoetbal. In 2016-2017 werd er nog niet in competitie gespeeld. De trainingen waren recreatief om de meisjes en dames de smaak te laten pakken. Wel werd er reeds ingezet op het sociale: zo gingen 14 meisjes naar Portugal in het kader van het intercultureel project Shoot For Dreams. Vanaf het seizoen 2017-2018 zijn er drie meisjesploegen en 1 damesploeg in competitieverband actief. Dat de Damesploeg nu reeds kampioen zou worden, is  onverhoopt voor de Piraten!

 

De club zet ook verder in op de dameswerking. Via het project Futbalista gaat City Pirates langs bij scholen om in de speeltijd training te geven aan meisjes. De meisjes die vervolgens interesse hebben, zullen een slottoernooi spelen op de velden van City Pirates Linkeroever, waarna er ook een ploeg op LO wordt gevormd. Bij City Pirates Dam zal er bovendien een dameszaalvoetbalploeg starten.

Heb je ook interesse om je voetbalkunsten verder te ontwikkelen? Op City Pirates Luchtbal wordt er op 17 april een open training georganiseerd. Iedereen welkom!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*