Linkeroever

U13 wint vlot van Mariaburg!

U13 CPLO – VK Mariaburg Ruime overwinning
Voetballen tijdens krokusvakantie zorgt bij vele ploegen blijkbaar voor problemen.  In onze reeks werden 2 wedstrijden niet gespeeld wegens forfait. Gelukkig kon onze wedstrijd wel doorgaan, alhoewel zowel wij als onze tegenstrever maar met juist genoeg spelers waren.  Geen wisselmogelijkheden dus.  En het was vooral Mariaburg dat onder de afwezigheid van spelers leed. Na nog geen 30 seconden opende Ardian de score met een knap schot in de bovenhoek van het doel.  En in de 3e minuut scoorde Ilias reeds de 2-0.  Van een blitzstart gesproken.  Onze piraten speelden die eerste minuten de blauwwitten echt murw en Sonny scoorde in de 8e minuut de 3-0, nauwelijks een minuut later scoorde Ardian zijn 2de doelpunt en bracht zo de stand op 4-0 en ook Sonny slaagde erin om een 2de doelpunt te scoren zodat het eerste kwart werd afgesloten met een 5-0 stand.
In het tweede kwart bood Mariaburg toch veel meer weerstand en herstelden zij zo het evenwicht in de wedstrijd.  Het leek alsof onze piraten zich het eerste kwart hadden vergaloppeerd.  Mariaburg slaagde er nu in om enkele kansen af te dwingen maar een attente doelman Khamzat belette dat zij konden scoren en toen Khamzat dan toch verslagen leek bracht Niran alsnog op de lijn redding. Bij de daaropvolgende tegenaanval scoorde Ilias zelfs de 6-0.  Met deze score bereikten we de rust.
Na de pauze namen onze piraten terug een sterke start en Ilias kon in de 32e minuut zijn 3de doelpunt scoren.  Ardian volgde dit voorbeeld en scoorde ook zijn 3de doelpunt in de 34e minuut.  En na enkele schuchtere pogingen van Dante slaagde deze er toch in om ook zijn doelpuntje mee te pikken, 9-0 in de 37e minuut.  Mariaburg speelde echter wel beter mee maar was vooraan onmondig.
Het laatste kwart was nauwelijks 2 minuten ver of Sonny scoorde ook zijn 3e doelpunt. Hij had dit seizoen nog niet gescoord en het deed hem duidelijk veel plezier nu plots 3x te kunnen scoren. Het was dan ook zijn beste match, die hij tot hiertoe had gespeeld!  Het spel bleef nu wel over en weer gaan maar het waren toch onze piraten die via Ardian in de 56e minuut en Shakour in de 58e minuut de eindstand konden vastleggen. Ilias had nog pech toen zijn schot op de paal belandde.  Een moedig Mariaburg had wel een goaltje verdiend maar onze verdediging gaf vandaag geen krimp zodat zij een clean sheet konden optekenen.
Deze zeer sportieve wedstrijd eindigde op een 12-0 zege voor onze piraten.
Spelers : Khamzat – Jeffrey – Dante – Niran – Sonny – Ilias – Shakour – Ardian
Doelpunten : 1’ Ardian / 3’ Ilias / 8’ Sonny / 9’ Ardian / 11’ Sonny // 29’ Ilias // 23’ Ilias / 34’ Ardian / 37’ Dante // 47’ Sonny / 56’ Ardian / 58’ Shakour
Coach : Yves
Afgev./Scheids.: Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*