Linkeroever

U13 speelt gelijk

U13 IKDIEN-CPLO Hoofdrol voor deklat, paal en doelman Khamzat
Het vroege aanvangsuur (9u) speelde onze piraten blijkbaar parten want in het eerste kwartier waren zij onherkenbaar.
Reeds in de 1e minuut kon een tegenstrever alleen op doel afstevenen, gelukkig was onze doelman wel al goed wakker en pareerde hij het schot. Bij de volgende aanval belandde een schot op de deklat en even later ging weer een tegenstrever alleen op doel af, verschalkte onze doelman, maar miste hij onbegrijpelijk.  En nog was het niet gedaan want ook de volgende aanval belandde op de deklat en daarna stevende nog maar eens een tegenstrever alleen op doel af en ditmaal pareerde onze doelman weer het schot. En om het drieluik vol te maken werd er nog maar eens tegen de deklat getrapt. Onwaarschijnlijk 3x deklat en 3x tegenstrever op doel af en toch bleef het 0-0.  Maar het kon echt niet blijven duren en in de 13e minuut scoorde IKDIEN dan toch uiteindelijk het oververdiende doelpunt. Onze piraten hadden daar niets maar dan ook niets tegenover gezet.
Van de korte pauze maakte de gelegenheidscoach gebruik om toch enkele spelers proberen wakker te schudden en de verdediging (was die er wel?) enigszins aan te passen. Dante werd een rij naar voor geschoven en Pierre nam zijn plaats achteraan in, maar al vlug bleek dit ook geen succes, want we waren nauwelijks gestart of weer was er een paarse speler alleen op doel af en weer bracht een goed uitgekomen Khamzat redding.  De zonnestralen gaven hun eerste warmte af en het was alsof onze piraten ontdooiden want nu begonnen ze plots wel te combineren en enkele aanvallen op te zetten.  Plots was er evenwicht in deze wedstrijd. Enkele persoonlijke acties van Ilias en Ardian kenden pech bij de afwerking, maar het stemde ons toch wat hoopvoller. In de laatste minuten van het 2de kwart domineerden onze piraten zowaar maar de tegenstoten van de tegenstrever bleven gevaarlijk.
In het 3de kwart startte de thuisploeg weer furieus en een schot belandde tegen de paal, daar kwamen we weer goed weg. Het spel ging nu echter meer op en neer en langs beide kanten vielen er wel enkele doelrijpe kansen te noteren. Ilias zijn vizier stond blijkbaar nog niet goed gericht maar het belangrijkste was dat we nu toch volop kansen creëerden.
De thuisploeg slaagde er evenwel in toch nog regelmatig 1 of 2 spelers alleen op doel te laten afstevenen maar het ontbrak hen ofwel aan efficiëntie ofwel stond een sterk keepende Khamzat in de weg.
De stand bleef alsnog ongewijzigd 1-0.
Het laatste kwart was het dus erop of eronder en dat eerste gebeurde bijna onmiddellijk want in de 47e minuut vond Ilias dan toch dat gaatje en schoot van schuin rechts mooi in de linker kruising en de stand was alzo in evenwicht.  Je gelooft het of je gelooft het niet maar IKDIEN slaagde er nog maar eens in om de deklat te treffen en de rebound werd door Ilias van de lijn weggehaald. 4x deklat 1x paal en een 10-tal maal alleen op de doelman af en toch eindigde deze wedstrijd uiteindelijk op 1-1.  Het bizarre van heel dit verhaal is dat de coach van de tegenpartij ons meldde dat zij de laatste training een wedstrijdje hadden gehouden om zoveel mogelijk paal of deklat te raken. Laconiek voegde hij daaraan toe dat dit niet meer herhaald zou worden.
De doelpunten : 13’ 1-0 / 47’ 1-1 Ilias
Piraten : Khamzat – Jeffrey – Dante – Niran – Shakour – Samatar – Ilias – Ardian – Pierre – Sonny – Faisal
Afgev. Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*