Linkeroever

U13 speelt gelijk

U13 CPLO-CATINCRODE – Eerste puntenverlies na billijk gelijkspel
Onder een stralende zon ontvingen wij vandaag Catincrode.  De roodgelen uit Mortsel namen een sterke start en onze piraten werden duidelijk verrast door deze sterke tegenstrever.  Zij moesten het initiatief laten aan Catincrode en mochten zich gelukkig prijzen dat een alweer sterk spelende doelman Khamzat zijn netten ongeschonden liet.  Ook een alomtegenwoordige Dante was onze rots in de branding tijdens dit moeilijke eerste kwartier.  De roodgelen hadden duidelijk overwicht en enkel hun efficiëntie bleef nog in gebreke.  Het eerste kwartier werd alzo afgesloten met een, gelukkig voor ons, brilscore.
Ook bij de start van het tweede kwartier toonde Catincrode het meeste initiatief en in de 17e minuut werden zij uiteindelijk beloond en brachten zij de score op 0-1.  Onze piraten waren echter niet knock-out want zij konden na een persoonlijke actie van Ilias, weliswaar met een gelukje, onmiddellijk tegenscoren.  Het gekraakte schot van Ilias werd via een verdediger in doel gedevieerd.  Het was echter Catincrode dat het meeste initiatief bleef behouden en in de 21e minuut klommen zij, verdiend, terug op voorsprong.  Alzo werd de rust bereikt met een 1-2 tussenstand.
Na de pauze trachtten onze piraten nu het initiatief te nemen en zij kregen nu toch stilaan meer grip op de wedstrijd.  Het leek alsof Catincrode nu toch naar zijn 2de adem moest zoeken.  Het spel liep nu toch al wat evenwichtiger en onze piraten gingen voluit hun kans. Hun strijdlust werd beloond toen Ardian, op assist van Niran, een tegenstrever uitschakelde en de bal hard in doel trapte. Het 3de kwartier werd afgesloten met 2-2.
Het laatste kwartier bracht weinig of geen verandering in het spelbeeld maar onze piraten haalden nu toch alles uit hun kast om de wedstrijd naar zich toe te trekken.  En na nauwelijks 3 minuten kon Ardian, op assist van Shakour, ons zelfs op voorsprong schieten. Het spel ging nu snel over en weer en het was na dom balverlies op het middenveld dat Catincrode een tegenaanval opzette en de bordjes terug gelijk bracht.  Beide ploegen zaten nu duidelijk door hun beste krachten heen en er vielen niet echt meer uitgesproken kansen te noteren.
Zo eindigde deze sportieve wedstrijd op een billijke 3-3 eindstand. Het eerste puntenverlies van onze piraten na de winterstop tegen een toch wel sterke tegenstrever.
De doelpunten : 17’ 0-1 / 18’ 1-1 Ilias / 21’ 1-2 / 38’ Ardian 2-2 / 48’ 3-2 Ardian / 52’ 3-3
Piraten : Khamzat – Jeffrey – Dante – Niran – Pierre – Shakour – Ilias – Ardian – Faisal – Samatar – Sonny
Afgev. Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*