Sociaal

Sportpersoonlijkheid 2018

Michel Pradolini krijgt de Sportpersoonlijkheid 2018 award!

Panathlon Universiteit Antwerpen, een door het IOC erkende sportfederatie, reikt elk jaar twee awards uit: de Ererector Francis Van Loon Award voor een atleet/atlete met de meest verdienstelijke sportprestatie in combinatie met zijn of haar studie aan de Universiteit Antwerpen en de Sportpersoonlijkheid award. Die Sportpersoonlijkheid award wordt gegeven aan een persoon die een waardevolle bijdrage geleverd heeft aan de sport en aan de ethiek in de sport. Dit jaar viel de eer te beurt aan onze voorzitter Michel Pradolini. Panathlon Antwerpen looft zijn werk bij City Pirates: “Onder leiding van Pradolini is de kleine voetbalclub City Pirates uitgegroeid tot een grote club boordevol sociale engagementen”.

Voor de Ererector Francis Van Loon Award ging het tussen:

  • Arthur De Sloover (Hockey – Toegepaste Economische Wetenschappen). Werd in 2018 wereldkampioen hockey met de Red Lions.
  • Alexander Hendrickx (Hockey – Toegepaste Economische Wetenschappen). Samen met Arthur werd Alexander wereldkampioen hockey en dit als (gedeelde) topschutter van het toernooi.
  • Matthias Quintelier (Atletiek: Kogelstoten – Fysica). Werd Belgisch beloftekampioen kogelstoten indoor & outdoor. Verbrak zijn persoonlijk record (PB: 17,01m) met de beste Belgische worp bij de beloften in de afgelopen 46 jaar.

Winnaar werd Arthur De Sloover! Proficiat Arthur!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*