Linkeroever

U13 behaalt felbevochten zege

U13 Sp.Burcht-CPLO Fel bevochten zege
De hevige wind en de fikse regenbuien konden, gelukkig, niet verhinderen dat deze wedstrijd toch kon plaatsvinden.  De staat van het veld was nu ook niet van die aard dat we mooi voetbal mochten verwachten.  Dat we op dit niveau gelijkwaardige tegenstanders te bekampen krijgen hebben we al ondervonden.  Burcht startte het best uit de startblokken en zette onze verdediging al vlug onder druk. Onze piraten boden echter sterke tegenstand en in de 4e minuut bracht Ilias ons zelfs op voorsprong.  Burcht trok voluit ten aanval maar een attente, heroptredende, doelman Khamzat, liet zich nog niet verrassen.  Onze piraten werden wel op eigen speelhelft gedrukt maar hielden goed stand, meer zelfs, op tegenaanval kon Ardian zelfs de 0-2 tegen de touwen schieten.  Burcht had daarna pech toen een schot op de paal belandde en ook Khamzat onderscheidde zich door enkele knappe tussenkomsten.
De pauze werd bereikt met een enigszins gevleide dubbele voorsprong.
Na de pauze trok Burcht meteen ten aanval en in de 35e minuut kregen zij eindelijk loon naar werken en scoorden zij de aansluitingstreffer.
Onze piraten herstelden het evenwicht in de wedstrijd en het was Dante, die met een prachtig afstandsschot, in de 41e minuut de doelman kansloos liet 1-3. Maar Burcht vocht terug en nauwelijks 3 minuten later konden zij weer de aansluitingstreffer scoren.
Het laatste kwartier beloofde aldus weer nog zeer spannend te worden.   Alle hens aan dek voor onze piraten om stand te houden, Burcht morste echter met de kansen, de paal en een sterk keepende Khamzat, verhinderden enkele doelrijpe kansen. Maar ook onze piraten verkwanselden enkele mooie kansen.  Ardian dook alleen voor de keeper op maar deze kon met een schitterende reflex een doelpunt verhinderen.  Het was uiteindelijk uitstel van executie want Ilias scoorde 2 minuten voor tijd zijn 2de doelpunt en in de allerlaatste seconden scoorde diezelfde Ilias de 2-5 op het bord.  Een fel bevochten, maar toch verdiende zege, met toch wel lichtjes overdreven cijfers.
De moedige strijders : Khamzat-Niran-Dante-Jeffrey-Samatar-Pierre-Ilias-Ardian-Girogy-Sonny-Shakour
De doelpunten : 4’ 0-1 Ilias / 10’ 0-2 Ardian / 35’ 1-2 / 41’ 1-3 Dante / 44’ 2-3 / 58’ 2-4 Ilias / 60’ 2-5 Ilias
Afgev. Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*