Merksem

Reserven winnen van leider Lyra-Lierse

Nationale Reserven  : Leider Lyra puntenloos naar huis !!

Na de serieuze klets tegen onze oren vorige week op Berchem , kregen we nu medeleider Lyra op bezoek . In niet het meest gezellige weer , veel regen en een stormwind , begonnen we aan de wedstrijd . Wij , met de wind in de rug Lyra beukend tegen de wind in . Gejaagd door de wind drijven we de bezoekers terug tegen hun eigen doel en op het kwartier krijgen we een enorme kans via Boro maar de Lyradoelman is ook bij de pinken en voorkomt de achterstand. We worden zo gedreven door de wind  dat we op het half uur onze verdedigende taken even vergeten en …… ja hoor , Lyra komt op voorsprong . 0 – 1 . Windvoordeel is niet altijd een voordeel blijkt nu , tot vijf minuten voor de rust . Achraf mag vanop links een vrije trap nemen , die wordt stevig gegeven en die gaat  alles en iedereen voorbij en belandt uiteindelijk aan de verste paal  in doel .1 – 1 . Eén minuut later lijken we op weg naar een voorsprong als Brent vanop afstand stevig uithaalt maar de Lyrakeeper haalt het leder uit de rechter benedenhoek.

De tweede helft , wind op kop voor ons . De regen blijft met bakken uit de hemel vallen , welke kant gaat deze partij uit . Voorlopig haalt Lyra geen voordeel uit de wind mee  , integendeel na een kwartier recupereert Brent de bal in het middenveld en stuurt Yerai alleen op pad en die zijn schot devieert via een verdediger in doel . 2 – 1 . Wat heeft Lyra hier als antwoord op ? Het dient gezegd niet zo heel veel , veel te vaak de lange bal , die gedreven door de wind , al te vaak verloren gaat . Tegen de wind inspelen lijkt dan toch geen nadeel te zijn .In de 65ste minuut zet  Imrane  zich op links door en Boro ziet Jens staan die met een heerlijke knal de 3 – 1 op het bord zet . En met de wind op kop zetten we op de 82ste minuut de kers op de taart als Badr met een trap van buiten de zestien de eindstand op 4 – 1 brengt . Een knap resultaat tegen de leider , volgende week zaterdag op verplaatsing naar Duffel , echter zonder ondergetekende .

City Pirates :

Kevin Delbaen , Boro Misovic , Yerai Pollit (73’Badr Ouakil )  , Imrane Achalhi ( 82’ Steve Oliveira ) , Achraf Guerti  ,  Marouane El Khatabi , Jens Muyshondt( 80’ Mika Hovhannisyan )   , Alex Moreira (60’ Marko Misovic ) , Nick Felix , Brent Mantels ,Max Rijsheuvels ,

 

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*