Linkeroever

U13 wint met 5-4

U13 CPLO-SC OLVE

Ondanks de hevige regen was het speelveld zeer goed bespeelbaar. Door het forfait van Maria Ter Heide twee weken geleden en de algemene afgelasting vorig weekend was dit dus pas de 2de wedstrijd na Nieuwjaar.

Onze piraten moeten het momenteel nog zonder coach stellen, aangezien de club genoodzaakt was afscheid te nemen van Coach Jimmy.

De wedstrijd begon zeer gelijkopgaand en het was meteen duidelijk dat we tegenover een sterke tegenstander stonden.  In de 3e minuut verraste Niran vriend en tegenstrever met een hard afstandsschot vanop links dat mooi in de verste hoek van het doel belandde en de doelman kansloos liet.  En ondanks dat de partij zeer evenwichtig verliep kon Ardian in de 7e minuut, ook al met een afstandsschot, de cijfers verdubbelen.  En nog eens 4 minuten later kon Ardian op assist van Crispin de netten een 3de maal laten trillen.  De spelers van Olve werden beloond voor hun strijdlust door een doelpunt in de 13e minuut.

Het tweede kwartier verliep de partij nog steeds evenwichtig zonder echte doelkansen. Een zeer bedrijvige Ilias kende enkele keren pech bij de afwerking en het was uiteindelijk Ardian, die met zijn 3de doelpunt de stand op 4-1 bracht.  Olve kon echter vlak voor de pauze de stand milderen tot 4-2.

Na de pauze nam Olve een blitzstart en toen onze doelman Pierre een hoge bal slechts met de vingertoppen kon beroeren verdween de bal alsnog in doel  en meteen was het dus 4-3, de spanning was nu helemaal terug in de wedstrijd.  De doelmannen onderscheidden zich in dit 3de kwartier door enkele zeer knappe tussenkomsten en zodoende zorgden zij ervoor dat de score niet meer wijzigde.

In het laatste kwartier was het duidelijk dat de meeste spelers door hun beste krachten zaten.  Ilias zou echter dan toch beloond worden voor zijn inzet en scoorde in de 48e minuut de 5-3.  Maar Olve gaf zich helemaal nog niet gewonnen.  Zij bleven met volle moed vechten en 5 minuten voor tijd was onze doelman verslagen, Niran probeerde de bal nog te ontzetten maar devieerde de bal echter, jammer genoeg, in eigen doel 5-4 met nog 5 minuten te spelen.  Het was nu alle hens aan dek voor onze piraten om stand te houden en Pierre zorgde, door enkele knappe tussenkomsten, ervoor dat de groen-witten er niet in slaagden nog eens te scoren.  Een sportieve wedstrijd met twee evenwaardige ploegen eindigde alzo op een 5-4 overwinning voor onze piraten.

Onze winnende piraten : Pierre – Niran – Dante –Jeffrey – Shakour – Ilias – Samatar – Ardian – Crispin

Afgev. Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*