Eerste Ploeg

Yarrith Kwik 100 Matchen – interview

Om 20u speelt City Pirates op het veld van leider Sporting Hasselt. Het wordt de 100ste wedstrijd voor onze kapitein Yarrith Kwik!! Hoog tijd voor een interview dus:

Hi Kapitein!

Je speelt zaterdag je 100ste wedstrijd voor de Piraten: wat doet dat met een mens?

Ik had er geen idee van dat ik al aan 100 wedstrijden zou zitten. Het is leuk dat die statistieken worden bijgehouden. Het is een mooie mijlpaal, een die toch wijst op een goede band tussen mij en de club.

Waar heb je bij de jeugd gevoetbald en hoe en wanneer ben je bij City Pirates terecht gekomen?

Ik ben begonnen met voetballen bij Rapid Deurne, maar heb het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht in eigen dorp, Bij KFC St-Job. Na enkele jaren in verschillende eerste ploegen, hebben toenmalig trainer Tom Schipper en manager Philip Van Dooren me in 2015 overtuigd om bij de Pirates te komen spelen. Voor mij was het een positieve keuze, een club met aanzien en goede accommodatie, op een kwartier rijden van mij thuis. Ik ben terecht gekomen in een warme club, met een toffe spelersgroep.

Wat is uw mooiste moment bij de Piraten?

De promotie naar 2de amateur is uiteraard het mooiste moment. De omstandigheden toen, 1 finalewedstrijd in de eindronde tegen Wetteren, en de manier waarop, met het winnende doelpunt in de laatste minuut, hebben toen voor een ongekende euforie gezorgd. Het is zeker een van de mooiste momenten in mijn voetbalcarrière.

City Pirates is meer dan een voetbalclub: wat vind je van het sociaal project?

Ik ben ondertussen al enkele jaren bekend met het project. Het mooie is dat het nog steeds aan het uitbreiden is, en ook bekender wordt. City Pirates is een echt begrip geworden in Antwerpen. Het is heel knap dat iedereen, ongeacht afkomst of thuissituatie, hier de kans krijgt om te voetballen. Ook de extra initiatieven, zoals onder andere huiswerkbegeleiding, die worden georganiseerd zijn zeer nuttig.

Je bent onlangs vader geworden – proficiat! – : hoe bevalt het vaderschap?

Bedankt! Mijn vriendin en ik zijn de ouders geworden van een prachtige dochter, Olivia. Het vaderschap bevalt me heel goed. Het is een cliché, maar het verandert je leven wel degelijk. We zijn volop aan het genieten met ons 3.

Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag?

Het zal een moeilijke wedstrijd worden tegen de leider, Hasselt. We spelen voorlopig een zwak seizoen, wat frustrerend is voor de supporters, maar ook voor de spelers. We hebben tijdens de winterstop hard getraind om het tweede deel van het seizoen goed voor te bereiden. We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te halen, en ons te redden.

Succes Captain! 💙💛

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*