Linkeroever

U13 wint met 11-12!!

U13 VK Mariaburg-CPLO : Ongelooflijk scoreverloop

Het was kantje boordje of voor de eerste wedstrijd na de winterstop dienden we forfait te geven. Het wordt hoogtijd dat sommige ouders hun verantwoordelijkheid opnemen om ervoor te zorgen dat er voldoende vervoer is om de verplaatsingen te maken. Laat het duidelijk zijn : geen vervoer is geen wedstrijd! En daar krijgt de club bovendien dan ook nog een boete voor!  Het is dankzij de goodwill van Patrick Lockefeer dat we toch nog ter plaatse geraakten, maar eveneens dienden wij een speler te ontgoochelen dat hij niet mee kon rijden wegens plaatsgebrek! Voor de zoveelste maal dit seizoen was ook de trainer nergens te bespeuren. Dit zorgt ook bij onze spelers stilaan maar zeker voor de nodige frustraties.

De wedstrijd zelf dan.  Onze ploeg promoveerde dus van niveau 1 naar niveau 3 en het was dan ook met de nodige spanning dat we naar deze wedstrijd uitkeken. Het (vernieuwde) kunstgrasveld van VK Mariaburg was, ondanks de hevige regen, perfect bespeelbaar. Geen moddertoestanden dus.

Onze ploeg startte furieus en na amper 7min stonden we al 0-3 voor dankzij doelpunten van Ardian(2) en Ilias.  Er werd bijwijlen zeer goed gecombineerd en vooral het duo Ardian/ Ilias liet de thuisspelers alle kleuren van de regenboog zien. Maar wie dacht dat we deze wedstrijd op één been zouden uitspelen had het totaal verkeerd voor want het was duidelijk dat Mariaburg over genoeg kwaliteit beschikte om meer dan de nodige weerstand te bieden. En dat werd geïllustreerd met het feit dat zij onmiddellijk terugsloegen en er na precies 10min 2-3 cijfers op het elektronische scorebord stonden. Ilias scoorde zijn 2de doelpunt zodat het 1e kwartier werd afgesloten met een 2-4 stand.

Het tweede kwartier bleef het duo Ardian/Ilias de wedstrijd beheersen.  Bij een mistasten van de Mariaburgdoelman was Ardian er als de kippen bij om de 2-5 te scoren. En plots ging het weer heel snel naar 2-7, dankzij doelpunten van Ilias.  Mariaburg bleef echter terugvechten en scoorde ook 2x kort achter elkaar zodat het 4-7 werd. En dat was het ook bij de rust.

Onze ex-coach Erman was aandachtig toeschouwer, hij hield dus zijn belofte om toch nog eens naar zijn spelers te komen kijken als hij de kans had.  Het was een blij weerzien.  Hij had ook wel gezien dat onze spelers het conditioneel wat moeilijker begonnen te krijgen en vermits we maar één wisselmogelijkheid hadden vreesden we dat dit ons wel eens zuur zou kunnen opbreken.

Ardian en Ilias zorgden echter  al direct na de rust voor 2 doelpunten zodat we toch al 5 doelpunten voor stonden.  Mariaburg kreeg echter meer en meer vat op de wedstrijd en het was dan ook alle hens aan dek om stand te houden. Mariaburg sloop dichter en dichter bij en dankzij enkele efficiënte counters van onze piraten konden we het laatste kwartier nog ingaan met een 8-11 tussenstand.

Het laatste kwartier beloofde echt nog wel spannend te worden.  Mariaburg scoorde al onmiddellijk de 9-11, maar bij een volgende tegenstoot scoorden we zowaar de 9-12 dankzij Ilias.  Nog 7 minuten te spelen gaf het elektronische scorebord aan en Mariaburg bleef ons doel bestormen.  Bij momenten leek het wel of zij een paar spelers meer op het veld hadden staan. Zelfs Ardian en Ilias dienden mee te verdedigen.  Een poging van Shakour strandde, bij een counter, spijtig genoeg op de paal. Met nog 5 min te spelen scoorde Mariaburg ook een 10de keer en toen onze interim doelman Pierre, die echt wel een goede match keepte, jammer genoeg 2 min voor tijd de bal knullig lostte stond het plots 11-12.   Die laatste 2 minuten duurden dan ook een eeuwigheid maar de laatste stormloop van Mariaburg leverde geen resultaat meer op zodat we uiteindelijk toch deze wedstrijd met 11-12 wonnen. Een sportieve wedstrijd met een ongekend scoreverloop en het duo Ardian/Ilias die elk 6 doelpunten voor hun rekening namen!

Onze moedige strijders : Pierre, Jeffrey, Dante, Niran, Isaak, Shakour, Crispin, Ardian en Ilias

Afgev. : Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*