Linkeroever

U13 wint zonder glans

U13 CPLO-Berkenrode       Wedstrijd gewonnen maar zonder glans
De laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft kondigde zich gemakkelijk aan vermits onze piraten de heenwedstrijd met 1-17 hadden gewonnen.  Later zou blijken dat in voetbal alles mogelijk is.  De jongens van Berkenrode gingen voluit hun kans en speelden zonder complexen.  Onze piraten leden in het begin van de wedstrijd teveel balverlies en konden dan ook moeilijk hun wil opdringen.  Toch moest de bezoekende doelman enkele keren gepast ingrijpen om ons van een doelpunt te houden.  Hij moest zich in de 14e minuut uiteindelijk toch gewonnen geven op een mooi geplaatst en hard afstandsschot van, hoe kan het anders, Ilias.
In het tweede kwartier werden onze piraten eventjes gecoacht door onze sportmanager Yves.  Dit werkte blijkbaar inspirerend want plots gingen onze piraten wel vlot combineren en sneller spelen. Dit resulteerde al onmiddellijk in 2 doelpunten op evenveel minuten tijd gescoord door Pierre en Giorgy.  In de 23e minuut kon onze heroptredende, na een afwezigheid van 5 weken, Ardian de 4-0 optekenen.
Wie dacht dat onze piraten nu helemaal gelanceerd zouden zijn had het volledig verkeerd voor.  Het 3de kwartier moet zowat het zwakste kwartier zijn geweest in deze 1e seizoenshelft.  Geen combinaties, geen snelheid, dom balverlies, het was echt niet om aan te zien.  En Berkenrode kon deze nonchalance in een no-time ook afstraffen.  Binnen dezelfde minuut scoorden zij 2 doelpunten en zij slaagden er zelfs in een 3de keer te scoren vlak voor de kleine pauze.  Van 4-0 naar 4-3, de groenroden van Berkenrode wisten niet wat hen overkwam.
In het laatste kwartier konden onze piraten zich toch nog enigszins herpakken maar echt goed was het niet.  Giorgy zorgde in de 49e minuut voor de 5-3 en Ardian scoorde zijn 2de doelpunt in de 54e minuut.  Ilias zou ook zijn 2de doelpunt scoren in de 57e minuut zodat er terug een ruimere voorsprong werd opgebouwd.  Maar weer lieten onze piraten zich verrassen en kon Berkenrode een 4de doelpunt scoren en vlak voor affluiten troffen zij zelfs nog eens de deklat.  De einduitslag werd alzo 7-4.  We zullen deze wedstrijd dan ook maar snel vergeten en dit catalogeren als een mini off-day.
Onze U13 priaten zullen na de winterstop dus in een hoger niveau mogen aantreden. Zij zullen daarin worden geconfronteerd worden met sterkere tegenstanders. Wij zijn ervan overtuigd dat zij ook hier hun mannetje zullen kunnen staan.
De resultaten in een notedop van deze 1e seizoenshelft :
S.D. ANDALUCIA NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 3 3
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 OLVAC B NIV.1 15 2
RVC HOBOKEN C NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 0 17
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 S.K. WILRIJK – J.A.S. NIV.1 21 0
NIELSE SV A NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 5 7
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 VERBR. ZWIJNDRECHT B NIV.1 11 0
S.K. BERKENRODE NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 1 17
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 S.D. ANDALUCIA NIV.1 5 5
OLVAC B NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 0 2
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 RVC HOBOKEN C NIV.1 12 2
S.K. WILRIJK – J.A.S. NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 1 13
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 NIELSE SV A NIV.1 12 3
VERBR. ZWIJNDRECHT B NIV.1 SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 1 4
SC CITY PIRATES ANTWERPEN C NIV.1 S.K. BERKENRODE NIV.1 7 4
146 doelpunten gescoord en 27 tegen.
Topschutters : Ilias 52 / Ardian 31 / Giorgy 18
Coach : Jimmy
Teamafgevaardigde : Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*