Linkeroever

U13 wint moeizaam

U13 Reeks X : Verbr.Zwijndrecht – CPLO Moeilijker dan verwacht

Tot eenieders verbazing werden onze piraten onmiddellijk bij de keel gegrepen.  De jongens van Zwijndrecht waren duidelijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven zoals in de heenwedstrijd.  Onze spelers kregen geen vat op de wedstrijd en werden bij momenten met de rug tegen de muur geduwd.  Deze sterke start werd in de 7e minuut beloond voor de Zwijndrechtenaren, tegen een hard en precies juist geplaatst afstandsschot had onze doelman geen verhaal, 1-0 en dat was dik verdiend.  Onze piraten stonden erbij en keken ernaar.  Stelselmatig kwam onze dieselmachine op toerental, maar toch was het uitkijken voor de tegenstoten van een zich fel verwerend Zwijndrecht.  Het was Ilias, die er toch in slaagde om een mooie aanval af te ronden in de 12e minuut: 1-1. Nog geen minuut later werd een voorzet vanop de flank ongelukkiglijk in eigen doel gedevieerd waardoor we plots 1-2 voorstonden.  En weer een minuut later scoorde Ilias de 1-3, het was zijn 50e doelpunt van dit seizoen! Proficiat Ilias.  Alzo gingen we de korte pauze in met een meer dan gevleide 1-3 voorsprong.

In het tweede kwartier namen onze piraten nu wel de wedstrijd in handen maar een alert keepende doelman van Zwijndrecht onthield ons van  doelpunten.  Ook werd er regelmatig te lang getalmd om alzo de kansen te verzilveren.  En ook Zwijndrecht bleef aardig meespelen.  In dit tweede kwartier werd er niet meer gescoord.

Het derde kwartier verliep zeer evenwichtig met langs beide kanten scoremogelijkheden, zo moest onze doelman toch enkele malen gepast en ver uitkomen om tegenaanvallen van Zwijndrecht te stoppen.  Ook onze jongens stuitten op een sterke thuisdoelman. Ook nu werd er niet gescoord.

Het vierde en laatste kwartier kondigde zich dan ook nog moeilijk aan, maar het was Giorgy, die in de 48e minuut toch kon scoren en zo de 1-4 op het bord zette. Daar zou het uiteindelijk bij blijven in deze sportieve derby.  Onze piraten kregen het vandaag zeker niet op een schoteltje aangeboden, vooraleer het eerste kwartier waren zij onherkenbaar, maar het geluk stond toen duidelijk aan hun zijde. Het was hard zwoegen tegen een sterk spelende tegenstander.

Gespeeld : Khamzat-Niran-Jeffrey-Faisal-Shakour-Ilias-Crispin-Giorgy-Samatar en Pierre

Coach : Jimmy

Afgevaardigde : Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*