Linkeroever

U13 wint vlot

U13 Reeks X : SK WILRIJK-JAS – CPLO  –  Met de vingers in de neusgaten

In de heenwedstrijd behaalden onze piraten hun hoogste score tegen deze tegenstrever (21-0).  Onze piraten namen nu ook onmiddellijk de wedstrijd in handen en in de eerste 5 minuten werden er evenveel open doelkansen gemist als er minuten verstreken waren.  De doelman van Wilrijk kon zijn netten, enerzijds door knappe reddingen en anderzijds door een dosis geluk, schoon houden.  In de 8e minuut dachten we dat het zover was toen Ilias van ver uit haalde maar zijn knap schot belandde op de deklat.  Eén minuut later  rukte onze verdediger Dante mee naar voor en gaf het goede voorbeeld door de 0-1 te scoren.  En zoals het zo dikwijls gaat werden de doelkansen nu wel benut.  Nauwelijks 2 minuten later scoorde Shakour de 0-2 en vlak voor de korte pauze scoorde Pierre de 0-3.  De scoremachine van Ilias geraakte niet op toerental want een resem kansen werden nog de nek omgewrongen.  In de 18e minuut kon, de wederoptredende, Giorgy ook zijn doelpuntje meepikken, enkele minuten later belandde zijn schot ook op de deklat en ook Ilias zou in de 25e minuut de paal op zijn weg vinden.  De volhouder wint en Ilias zou, na enig mooi samenspel tussen hem en Dante, uiteindelijk dan toch zijn goaltje kunnen scoren.  We gingen de pauze in met een 0-5 stand.

Ook na de pauze bleef de overmacht van onze piraten voortduren en in de 34e minuut scoorde Pierre zijn 2de doelpunt. Ook Dante zou 2 minuten later zijn 2de doelpunt van de wedstrijd scoren.  Onze piraten werden nu echt wel overmoedig en verwaarloosden hierbij de verdediging.  Ook doelman Khamzat nam onnodige risico’s door veel te ver uit zijn doel te komen en werd hierbij bijna afgestraft.  Uiteindelijk zou hun overmoed toch worden afgestraft en lukte Wilrijk een eerreddend doelpunt.  De Wilrijkspelers werden beloond voor hun strijdlust.  Giorgy scoorde evenwel onmiddellijk de 1-8 en bij deze stand gingen we de korte pauze in.

In het laatste kwartier lukte Jeffrey dan ook zijn eerste doelpunt van het seizoen en het dansje, dat hij achteraf deed, toonde aan dat hij daar heel blij mee was.  Shakour, Giorgy en Ilias brachten de stand op 1-12. Wilrijk kreeg een 15 tal meter voor het doel een vrije trap.  De vrije trap belandde op binnenkant paal terug het speelveld in, jammer voor de groenen.  De doelman van Wilrijk kreeg een schot van Sonny niet goed onder controle en Ilias was er als de kippen bij om de bal voor alle zekerheid over de doellijn te tikken.

Eindstand 1-13.

Andermaal een ruime overwinning van onze piraten, die er nu echt wel naar uitzien om tegen gelijkwaardige tegenstanders te kunnen spelen.  Nog 3 wedstrijden te gaan voor de winterstop. Het doelpuntensaldo (+104) 123 voor en 19 tegen, zegt genoeg.

Spelers : Khamzat-Shakour-Dante-Pierre-Jeffrey-Niran-Sonny-Ilias-Giorgy-Samatar

Coach/Délégué : Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*