Linkeroever

U13 wint moeizaam

U13 Reeks X : OLVAC-CPLO   Moeizame maar verdiende overwinning.
Voor deze wedstrijd hadden we af te rekenen met de afwezigheid van onze vaste basispionnen Giorgy en Ardian.
Daarbovenop waren enkele spelers niet tijdig aanwezig voor het vertrek, het vroege aanvangsuur van de wedstrijd (9u15) speelde blijkbaar sommige spelers (of ouders?) parten en last bust not least daagde ook onze coach Jimmy niet op!
Délégué Luc was er dan ook niet echt gerust in en waarschuwde de spelers dat zij zich niet mochten blindstaren op de 15-2 overwinning van in de heenronde want dat de situatie nu volledig anders was. De acht spelers, die wel waren komen opdagen moesten dan maar het beste van zichzelf geven. Wegens de eerder aangehaalde afwezigen dienden er enkele positiewijzigingen te worden aangebracht.  Eén van die wijzigingen was de doelman, de afwezige Khamzat werd vervangen door Pierre, die in het verleden reeds bewezen had een waardige vervanger te zijn.
Het speelveld (die naam niet echt waardig) maakte al onmiddellijk duidelijk dat van goed voetbal geen sprake kon zijn. We kregen dan ook een zeer rommelige start, veel balverlies en slechte passes langs beide zijden.  Dat Ilias reeds een zekere reputatie heeft opgebouwd bewees het feit dat hij constant 2 en zelfs 3 tegenstrevers tegenover zich had. We noteerden in het eerste kwartier geen enkele kans, de doelmannen kregen enkel wat opraapwerk te verrichten. Intussen waren Khamzat er Isaac toch nog gearriveerd. Het tweede kwartier probeerden onze spelers wat meer druk uit te oefenen en rukten massaal naar voor en verwaarloosden hierdoor de verdediging. Bij een tegenaanval stevenden plots 3 Olvac spelers alleen op Pierre af, maar zij lieten de unieke open kans liggen, hier kropen we echt door het oog van de naald.  Een kleine uitbrander van de interim coach zorgde ervoor dat de verdedigers niet meer mee blindelings naar voor stormden.  De pauze werd alzo met een 0-0 score bereikt, nu hadden beide doelmannen wel enkele noodzakelijke tussenkomsten moeten verrichten. Dante kreeg na de pauze een meer aanvallende rol toebedeeld, waardoor Jeffrey centraal achteraan post vatte. Khamzat mocht op de rechtsachter positie spelen.  Door deze ingreep kregen we toch wat meer vat op de wedstrijd en nu kwamen er wel kansen maar het tikkeltje geluk ontbrak om te scoren.  Het bleef steeds oppassen geblazen voor de tegenstoten van Olvac en vooral Faisal zat door zijn beste krachten heen. Beide doelmannen werden nu wel enkele keren serieus op de proef gesteld maar zij keepten beide zeer secuur.  Een leeg gespeelde Faisal werd, op eigen verzoek, in het laatste kwartier vervangen door Niran, die terug zijn vertrouwde linksachter plaats mocht innemen.  Dante en Ilias kregen opdracht om de doelman proberen te verslaan met afstandsschoten, maar het was Samatar, die zijn mislukte voorzet via de doelman in het doel zag verdwijnen.  Dan toch 0-1 met een tikkeltje geluk.  Olvac begon nu zowaar serieus druk uit te oefenen en het was even alle hens aan dek om de aanvalsgolven te neutraliseren.  Hier bewees Pierre eens te meer ook een goede doelman te zijn, ook zijn verre uittrappen zorgden dikwijls voor gevaar. Nu waren het onze piraten, die via tegenstoten voor extra gevaar konden zorgen en kreeg Ilias plots wel ruimte en hiervan maakte hij dankbaar gebruik om in de voorlaatste minuut de geruststellende 0-2 te scoren. Een hard bevochten maar toch verdiende overwinning voor onze piraten.
Spelers : Pierre / Jeffrey / Dante / Faisal / Niran / Samatar / Shakour / Ilias en laatkomers Khamzat + Isaac.
Coach/Délégué : Luc
Doelpunten : 47e min Samatar / 59e minuut Ilias
Door Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*