Merksem

Nationale Reserven onderuit op Lyra

 Nationale Reserven : Onderuit op Lyra !!

Na het tegenvallende resultaat thuis tegen Berchem  ,  moesten  we  op verplaatsing op – een voor ons – ongewone zaterdagnamiddag  naar Lyra . Wij dus naar Vremde om daar op een veredelde akker te spelen tegen de leider in onze reeks . Dit gegeven boezemt ons absoluut geen angst in , we gaan er volop tegen aan . We zijn vanaf de eerste seconden ontegensprekelijk  de betere ploeg maar na zes minuten  staan we wel  1 – 0  achter . Lyra schakelt supersnel om en  zetten ons op achterstand . Dat is eigenlijk het enige noemenswaardige feit van de roodwitten  want voor de rest van de eerste helft kamperen we op de helft van Lyra . Grote kansen creëren we niet , tot op het half uur  als Yerai op de doelman besluit .

We komen met iets meer vuur uit de kleedkamer , in de eerste minuut besluit Boro op de doelman . Zaterdagmiddagen liggen ons precies niet , in de 55ste minuut komt Lyra op een 2 – 0 voorsprong na een corner. Het wordt tijd dat we een tandje bijsteken en dat doen we ook . Op het uur mag Alex een vrije trap nemen op 20 meter van de goal , zijn schot belandt op de deklat maar Boro  tikt de terugkaatser binnen . Eindelijk !! 2 – 1 . We beginnen er terug in te geloven en vijf minuten later komen we op gelijke hoogte . Jens haalt uit met een “zondagsschot “ vanop 30 meter en de bordjes hangen  2 – 2 gelijk .Lyra hangt even in de touwen , maar niet voor lang . Wat duelkracht en fysieke inzet betreft zijn ze beter dan wij . Sommigen in ons team hebben dit blijkbaar serieus onderschat en vijf minuten voor het einde krijgen we het deksel op de neus . 3 – 2 . Ons slotoffensief brengt ons niet meer langszij en we keren met deze verliescijfers terug huiswaarts . Slotconclusie “ een wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen “ . Volgende vrijdag spelen we thuis tegen Duffel , maar ondergetekende is er dan niet bij .

City Pirates :

Nick Geentjens , Alex Moreira  , Boro Misovic  , Yerai Politt  ( 60’ Senne Vanmarcke), Brent Mantels  ,  Marouane El Khatabi (85’Marko Misovic) ,  Kenzau Masangu ,  Mika Hovhannisyan ( 50’ Fallou Fall )   , Max Rijsheuvels , Arne Verboven ( 60’ Vince De Rycke ), Jens Muyshondt

 

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*