Merksem

U19 wint met 3-1

U19IP-KFC De Kempen 3-1: U19IP weer op het goede spoor na verdiende overwinning

De voorbije maanden waren uitzonderlijk warm maar als de U19 om 8.30u verzamelen in het Jef Mermans stadion, merken we toch dat de herfst eindelijk volledig is doorgebroken: 4°C wijst de thermometer. De ploeg van trainer Yannick kende een prima start met een 12 op 12 maar de laatste drie wedstrijden werden met verlies afgesloten. De ploeg was er dus op gebrand om de trein weer op het goede spoor te brengen.

De Piraten vatten de wedstrijd prima aan en in de eerst minuut mist Imrane een goed kans na een voorzet van Yannick. Onze U19 nemen de wedstrijd volledig in handen en drukken de tegenstrever weg. In de 9de minuut wordt een hoekschop van Imrane knap door Brent binnengekopt: 1-0. Nog geen twee minuten later geeft opnieuw Imrane een lage voorzet; David komt goed voor zijn man en kan met de dij de 2-0 op het bord zetten.

We houden de wedstrijd onder controle maar wanneer de spits van De Kempen een te korte terugspeelbal  van David dankbaar onderschept, staat het toch plots 2-1. Onze Piraten zijn gewaarschuwd maar ze gaan gelukkig gewoon op hun elan verder. Na een handsbal in de 16, mag Mika een penalty nemen. Jammer genoeg is deze te zwak getrapt en blijft de score voorlopig op 2-1 hangen. We geven dan op het middenveld wat te veel ruimte weg en in de 26ste minuut wordt een snelle counter van de tegenstrever net niet afgerond. Net na het half uur is het onze kapitein Arian, verder een prima partij, die te kort terugspeelt en keeper Matthias moet aan de handrem trekken; gele kaart en penalty voor De Kempen. De bezoekende doelman trapt de bal gelukkig tegen de lat en zo komen onze jongens goed weg.

Het blijft een bewogen wedstrijd en in de 36ste minuut kan Imrane profiteren van gestuntel in de Kempense defensie; hij komt oog in oog met de bezoekende keeper maar vergeet af te werken. In de 42ste minuut kan dezelfde doelman een vrije trap van Mika in hoekschop duwen. We gaan rusten met een nipte voorsprong.

De tweede helft komt langzamer op gang en we moeten wachten op de 58ste minuut tot we een eerste keer gevaarlijk zijn: het schot van Imrane verdwijnt echter een metertje over doel. Een minuutje later bereikt Jos met een lage voorzet Mika die de bal in doel devieert: 3-1! We moeten wachten tot minuut 73 wanneer De Kempen voor de eerste keer in de tweede helft komt dreigen. Matthias kan een vrije trap van net buiten de backlijn echter onschadelijk maken met een goede redding. In minuut 76 belandt een verre inworp van Brent tot bij Jels die alleen voor de doelman verschijnt; die laatste moet foutief ingrijpen en krijgt ook een gele kaart en penalty tegen. Maar ook de derde strafschop van de wedstrijd wordt nu in twee tijden gemist door Eddie. Diezelfde Eddie heeft enkele momenten later een goede actie in huis maar zijn gekruist schot gaat een metertje naast de verste paal. 10 minuten voor het einde zet Jels goed druk op de verdediging, verovert de bal maar zijn schot wordt in extremis op de lijn weggetrapt door een verdediger van de tegenstrever. Emmanuel is in de slotminuut nog dicht bij een doelpuntje maar hij besluit uiteindelijk over doel.

Onze U19 winnen dus verdiend hun duel tegen De Kempen en we hopen uiteraard dat de Piratentrein weer definitief vertrokken is!

Proficiat aan de hele ploeg!

Frank

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*