Linkeroever

Topper bij U13 eindigt op 5-5

U13 Reeks X : CPLO – SD Andalucia : Spectaculaire topwedstrijd eindigt onbeslist!
De twee best spelende ploegen van de reeks speelden vandaag tegen elkaar.  De heenwedstrijd was geëindigd op een 3-3 gelijkspel en beide ploegen hebben nadien al hun wedstrijden gewonnen.  De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.  Je zou denken dat onze spelers dan ook extra gefocust zouden zijn op deze wedstrijd maar jammer genoeg bleek dat bij sommigen helemaal niet het geval.  Als je als speler tussen 8u45 en 9u op de club wordt verwacht en je komt dan om 9u10 rustig binnengewandeld dan schort er iets met de mentaliteit.  Er volgde dan ook onmiddellijk een disciplinaire sanctie voor één speler vandaag en voor de andere volgende week.  Het speelt geen rol of je bij de beste spelers hoort of niet.  Hopelijk is het voor iedereen een duidelijke les!
Vanaf het begin van de wedstrijd was ook al meteen duidelijk welk team het meest geconcentreerd was en het was geen verrassing dat dit Andalucia was.  Ook in de heenwedstrijd hadden zij al aangetoond een technisch sterk team te zijn.  Onze spelers werden dan ook in het begin van de wedstrijd overklast. Echter was het na slecht uit verdedigen van Khamzat dat Andalucia kon profiteren en na 5 minuten de score opende.  Onze spelers moesten echt de wet van de sterkste ondergaan en kregen geen voet aan de grond.  Gelukkig bleef de schade beperkt tot dat ene doelpunt.  Meer zelfs vlak voor het einde van het eerste kwartier verraste Ardian met een afstandsschot de doelman van Andalucia, die de bal onder zich door liet glippen en zo over de doellijn rolde.  We gingen de korte pauze in met een gevleide 1-1 stand.  Bij de herneming was het weer Andalucia dat het spel in handen nam en vlug de 1-2 scoorde in de 17e minuut.  Andalucia bleef technisch duidelijk de betere en onze piraten toonden te weinig spirit om daar echt iets tegenover te plaatsen.  Bij de rust bleef de schade dan ook beperkt tot 1-2.
Er volgde een peptalk in de kleedkamer van onze sport coördinator Yves.
Bij de aftrap van het 3de kwartier zag Dante (veruit onze beste man op het terrein) de doelman ver uit zijn doel staan en dropte hij een hoge bal richting doel, de bal belandde echter bovenop de deklat. En plots ging het heel snel in de andere richting want nu verzilverde Andalucia plots wel haar kansen en scoorden zij in de 34e en 38e minuut zodat we plots tegen een 1-4 achterstand opkeken.  Net als in de heenwedstrijd dachten wij : boeken dicht en hopen dat we geen pandoering kregen. Maar nu toonden onze piraten plots wel karakter en gingen zij de strijd vol aan voor de bal.  Ardian onderschepte de bal, ging op volle kracht door en zag rechts Shakour vrijlopen, pasje naar hem en Shakour scoorde de 2-4.  Plots herrees er terug hoop in de rangen.  Andalucia kreeg geen grip meer op de wedstrijd en plooide voor de fysieke kracht van onze piraten.  Vlak voor het einde van het 3de kwartier kon Ardian de aansluitingstreffer scoren 3-4! Het laatste kwartier beloofde dan toch nog ongemeen spannend te worden en onze piraten werden helemaal gek toen Ardian (trok door zijn inzet het hele team mee in de achtervolging) er zelfs in slaagde de 4-4 te scoren in de 50e minuut.  Onze voortreffelijk leidende scheidsrechter Youssef verraste dan iedereen door af te fluiten.  Blijkbaar was er evenwel iets misgelopen met zijn uurwerk en bleek dat hij dus eventjes 10 minuten te vroeg had afgefloten.  Wedstrijd werd dan ook natuurlijk hervat.  En nu was het een Andaluciaspeler die, in navolging van Dante, met een lobbal onze doelman het nakijken gaf en hier verdween de bal wel in doel 4-5 in de 52e minuut. Nog 8 minuten te gaan, onze piraten waren eventjes aangeslagen maar vonden toch nog de moed en de kracht om terug voluit te gaan.  En het onwaarschijnlijke gebeurde dan toch, een mistasten in de verdediging van Andalucia werd door Giorgy in de allerlaatse seconden afgestraft en hij kon de 5-5 scoren.  Ongelooflijke vreugde bij onze piraten en enorme ontgoocheling bij onze tegenstanders. Wat een wedstrijd!  Hiermede is nog maar eens bewezen dat je niet alleen op techniek maar ook op karakter de uitslag van een wedstrijd kan beïnvloeden.  Een dikke proficiat aan beide teams voor deze geweldige wedstrijd!
Spelers : Khamzat-Ardian-Giorgy-Jeffrey-Pierre-Niran-Dante-Shakour-Crispin-Samatar-Faisal en Isaac.
Coach : Jimmy
Teamafgevaardigde : Luc

One Comment

  1. Als toeschouwers van Sda hebben we enorm genoten van deze wedstrijd. Het was vol spanning .Ze zijn aan elkaar gewaagd. Het was aangenaam om deze 2 ploegen te zien spelen. Ze hebben ons een El clásico bezorgd! Waar voor ons dank. In iedergeval het zijn toppers 1 voor 1!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*