Eerste Ploeg

City Pirates lijdt een zure nederlaag

Mede door vijf geschorste spelers startte City Pirates met een onuitgegeven elftal aan de wedstrijd: Felix, Sefiani, Muyshondt en Moussaoui kwam onder meer in de ploeg.

De eerste helft begon evenwichtig, maar echte kansen kwamen er niet. City Pirates kon enkel dreigen via een vrije trap. ‘Dan probeer ik het maar van ver’ dacht Didden, en zijn afstandsschot vanop 25 meter vloog in de linkerbenedenhoek. 0-1. De kopjes van de Piraten gingen echter niet omlaag. We gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook snel via een kopbal van Delalieux, maar de scheidsrechter had een voorafgaande duw gezien. Het bleek uitstel te zijn: Muyshondt trapte eerste nog op de paal, maar uiteindelijk was het terug Delalieux die met het hoofd de gelijkmaker binnenkopte. Op die manier gingen we rusten met een verdiende 1-1.

De tweede helft was nog maar 30 seconden bezig of Bocholt kreeg een open doel kans, Kwik redde sterk. City Pirates nam de controle over de wedstrijd over. Bocholt trachtte tegen te prikken wanneer nodig. Roef pakte enkele ballen sterk en een 1-2 werd afgekeurd wegens een duw. City Pirates kreeg naar het slot toe twee goede kansen, maar de bal wou niet binnen gaan. Aan de overkant loste Roef een corner en wederom stond Didden perfect: 1-2. City Pirates kreeg nog een kans op corner, maar de kopbal ging over. In het slot kreeg Delalieux nog onterecht rood. Na een schouderduel in de zestien ging hij neer en kreeg hij zijn eerste gele kaart, waarop de scheidsrechter hem rood liet zien. De scheidsrechter had zich vergist, maar wou zijn fout niet meer toegeven, zowel tijdens als na de wedstrijd bleef hij bij de rode kaart.

Zo blijven we na 7 wedstrijden achter met slechts 2 punten. Echter na een sterke wedstrijd zoals tegen derde Bocholt mogen we met vertrouwen uitkijken naar onze volgende confrontatie: zondag om 15u op Cappellen!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*