Eerste Ploeg

City Pirates verliest met 2-1 van Heur Tongeren (matchverslag)

Zaterdag gingen we op bezoek bij Heur-Tongeren.

Voor de wedstrijd stond Heur-Tongeren laatst met 1 op 15, City Pirates stond twee plaatsjes hoger met 2 punten. Het hoeft dus ook geen betoog dat dit een zeer belangrijke wedstrijd was.
City Pirates begon het best aan de wedstrijd. Een eerste kansje werd door de keeper van Tongeren van onder zijn lat gehaald. Rond het kwartier zetten Mo El Jattari zich sterk door, met een lob verschalkte hij de keeper, maar de lat stond in de weg. De voorzet die Mo vervolgens gaf, werd door een verdediger met de hand geraakt: Penalty. Ahmed Sababti zette de penalty beheerst om. 0-1. De rest van de eerste helft verwaterde, de scheidsrechter stuurde snel de trainer van Tongeren weg en gaf enkele makkelijke gele kaarten. Geen goede eerste helft, maar met deze rustuitslag konden we zeker leven.

De tweede helft was nog maar net bezig of de bordjes hingen reeds gelijk. Een voorzet werd door Geraerts via de lat binnengekopt. 1-1 en alles te herdoen. Tot overmaat van ramp kreeg Nesen vijf minuten later zijn tweede gele kaart. Op snelheid kreeg hij een duwtje  waardoor hij tegen een verdediger van Tongeren aan botste. Tongeren mocht dus zeker niet klagen met deze beslissing van de scheidsrechter. Met 10 tegen 11 bleef City Pirates er voor gaan, maar er was aan beide kanten weinig creativiteit om open kansen te creëren. De wedstrijd leek te eindigen op een logisch gelijkspel tot minuut 90. Weckx trapte van aan de rand van de zestien een voorzet binnen. 2-1.

City Pirates zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. 2/18 zijn niet de verwachte noch de verdiende cijfers, maar het is wel de realiteit.
We zullen er alles aan doen om het tij te doen keren. Te beginnen thuis tegen Bocholt.

One Comment

  1. landryK

    City P speelde een aardige wedstrijd ! sterke ploeg zal eens komen kijken thuis

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*