Linkeroever

U13 wint nipt van KSK nielse

U13 KSK Nielse-CPLO 5-7   Leuke spannende sportieve wedstrijd
Nielse beschikt over een mooie gezellige accommodatie met een prachtig kunstgrasveld gelegen in een put.
Onze coach Jimmy was door omstandigheden niet aanwezig en zodoende fungeerde afgevaardigde Luc als interimcoach.
Hij startte met volgende opstelling: in doel Khamzat, achteraan Pierre, Dante en Niran, middenveld Shakour, Samatar en Giorgy, en als spits Ilias.
De wissels waren Jeffrey, Crispin, Faisal en Ardian.
Onze piraten namen onmiddellijk het initiatief en trokken resoluut in de aanval.  Nielse vormde echter een goed verdedigend blok en vingen de aanvalsgolven goed op. Van echte uitgesproken kansen was er (nog) geen sprake.  Om letterlijk en figuurlijk wat meer gewicht in de aanval te brengen kwam Ardian in de 10e minuut Samatar vervangen.  Ardian zorgde meteen voor gevaar maar een attente doelman kon een doelpunt verhinderen.  Het 1e kwartier werd alzo afgesloten met een 0-0 stand.
Het 2de kwartier kwamen Jeffrey, Crispin en Faisal in de ploeg ipv Shakour, Dante en Pierre. Ardian was zeer actief aanwezig en zette een mooie één twee op met Crispin zodat Ardian oog in oog kwam met de doelman en deze geen schijn van kans liet, 0-1 in de 17e minuut.  In de 21e minuut lag weer een mooie één twee combinatie tussen Ardian en Crispin aan de basis van het tweede doelpunt gescoord door Giorgy.  En nauwelijks 2 minuten later scoorde Ilias op assist van Ardian de 0-3.  Nauwelijks 1 minuut later scoorde Ilias na een persoonlijke actie de 0-4.  Vlak voor de pauze kregen onze piraten een hoekschop, Giorgy schilderde deze perfect op het hoofd van Ardian, die de forfaitcijfers op het bord zette.
Nielse K.O. zou je denken maar niets was minder waar.
Interimcoach Luc vond het toen tijd om een beetje te experimenteren en verving in één klap Ardian, Giorgy, Ilias en Niran.
Het beoogde doel, terug spanning in de wedstrijd brengen, werd in een mum van tijd bereikt.  Onze piraten werden nu plots met de rug tegen de muur geplaatst en een Nielsespeler kon in de 37e minuut vrij aanleggen maar besloot op de paal, een goed gevolgde medespeler kon in de rebound de 1-5 scoren. In de 39e minuut volgde dan onmiddellijk de 2-5 en nog geen minuut later zelfs de 3-5.  Toen vlak voor het einde van het 3de kwartier Nielse de 4-5 scoorde vond interimcoach Luc het welletjes en bracht hij het gewisselde viertal terug in de ploeg.
Onze piraten namen nu terug het heft in handen en een zeer bedrijvige Ardian scoorde in de 48e minuut de 4-6.  Maar Nielse trok onmiddellijk in de aanval en onze doelman Khamzat kon een hard schot niet vasthouden waardoor een speler van Nielse de geloste bal nog net over de doellijn kon tikken. Uiteindelijk zou Ardian, vandaag de beste man op het veld, 3 minuten voor tijd de eindcijfers 5-7 vastleggen.
Zo kregen we toch nog een spannende en leerrijke sportieve wedstrijd, met dank ook aan de goed leidende scheidsrechter.
Spelers : Khamzat-Pierre-Dante-Niran-Shakour-Samatar-Ilias-Giorgy-Jeffrey-Crispin-Faisal-Ardian.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*