Eerste Ploeg

Officieel bericht na gebeurtenis gisteren.

Update 22/09
Het bestuur van de City pirates wenst hiermede zijn dank en respect  uitdrukken  voor  de snelle en kordate handeling  van KS Hasselt op de ongeregeldheden van Zaterdag 15 september.
Laat ons  samen van voetbal  een feest maken en hopen  dat zulke toestanden voor eens en altijd tot de geschiedenis behoren.
Het bestuur van K City Pirates Antwerpen SC
Officieel bericht na de gebeurtenissen van gisterenavond.
Gisteren kwam Sporting Hasselt op bezoek in het Jef Mermansstadion.
 
De supporters van Hasselt waren met een 50tal gekomen met de bus. Verschillenden van hen hebben geprobeerd onze supporters te provoceren. Zaken als oa “dikken homo” roepen naar supporters in de hoop reacties te ontlokken, was reeds beneden alle peil. Gelukkig reageerden onze supporters hier niet op.
 
Rond het moment dat Sporting Hasselt kon scoren, kwam het echter toch tot een vechtpartij. Twee supporters van Hasselt waren amok aan het maken richting twee supporters van City Pirates, die voor het eerst kwamen kijken. De vriendin van één van die 2 supporters van City Pirates ging daarop tussen beide staan. De supporter van Hasselt sloeg haar vervolgens met een bierflesje in het gezicht. Dit was de aanleiding voor een korte vechtpartij tussen de 5 supporters, waarbij de vrouw in kwestie terug geslagen werd. Beide supportersgroepen trokken de amokmakers uit elkaar.
 
De politie werd door de club opgebeld en was na vijf minuten aanwezig met een SRT team in burger en enkele patrouillewagens. De nodige informatie ter identificatie werd overgemaakt aan de politie, maar de twee amokmakers bij Hasselt waren op dat moment nergens meer te bespeuren en zijn wellicht over een hekken geklommen om aan de politie te ontsnappen. Sommige supporters van Hasselt bleven daarop provoceren om vooral de vriend van het meisje die verzorgd werd uit zijn kot te lokken. Daar de politie de twee amokmakers niet vond, lieten ze de supporters terug op de bus gaan.
 
We hopen dat we samen met Sporting Hasselt de identiteit van de betrokken personen kunnen achterhalen en dat de correcte sancties volgen. Ook Sporting Hasselt heeft het gedrag veroordeeld en wil zich hiervan distantiëren. Naar onze informatie was het de eerste maal dat de kerel die de fles smeet met de bus mee was.
 
Zowel ATV als de cameraman van City Pirates hebben hun gegevens achtergelaten bij de politie opdat die de beelden kunnen opvragen.
 
City Pirates is een sociale club en is vanzelfsprekend tegen elke vorm van geweld. Wij betreuren dan ook dat dit is gebeurd en hopen dat de twee lichtgewonden snel herstellen.
Wat wij ook betreuren, is het feit dat sommige media dit opkloppen als een ontaarding tot een vechtpartij tussen supportersgroepen. Het betrof een korte vechtpartij tussen 5 personen.
 
Het bestuur van City Pirates

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*