Linkeroever

U13 start met gelijkspel!

U13 Reeks X : SD Andalucia-CPLO 3-3

Onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was een verplaatsing naar de Wilrijkse pleinen waar wij SD Andalucia partij zouden geven.  Vermits alle clubs van de KVV zijn overgestapt naar de KBVB worden wij nu geconfronteerd met ploegen als Andalucia, Berkenrode, Olvac en noem maar op.  City Pirates is niet langer alleen de ploeg met een speciale naam.

Er wordt gespeeld in een schitterende sport accommodatie met allemaal synthetische velden.  Groot was onze verbazing toen bleek dat er voor deze wedstrijd een officiële scheidsrechter was aangeduid.  We hoorden het dan ook in Keulen donderen toen die scheidsrechter naar de identiteitskaarten van de spelers vroeg.  Vermits wij die niet konden voorleggen kwam hiervan al direct een melding op het wedstrijdblad.

De wedstrijd zelf dan : in ons team verdwenen enkele vertrouwde gezichten maar verwelkomden wij er ook enkele nieuwe. Na amper 4 trainingen was het dan ook afwachten hoe ons team het er zou van afbrengen.

CPLO mocht de aftrap geven maar verloor onmiddellijk de bal, de speler van Andalucia had blijkbaar opgemerkt dat onze doelman Khamzat mentaal nog niet aanwezig was en plaatste een afstandsschot.  Een verraste Khamzat keek naar de bal en voor hij het goed en wel besefte lag die in het doel. Na amper 20 seconden stonden we al meteen 1-0 achter.

Ons team was eventjes aangeslagen en moest de wet van de sterkste ondergaan.  Andalucia was duidelijk beter op elkaar ingespeeld en zij speelden de bal vlot rond, een groot contrast met onze ploeg.  Coach Jimmy zag een zwalpende Isaac en verving deze na 8 minuten, door onze nieuwe speler Ardian.  Deze viel meteen op door zijn grote gestalte.  Het evenwicht kwam nu wat meer in de wedstrijd en een zeer bedrijvige Giorgy zag zijn kans schoon om na 13 minuten de stand in evenwicht te brengen.  Zo werd de eerste korte rust bereikt.

In het tweede kwartier bleef de wedstrijd evenwichtig met toch Andalucia dat betere combinaties aan de dag legde.  Onze spelers bleven zich nog teveel bezondigen aan dribbels en zich vastlopen in plaats van een vrijstaande ploeggenoot  de bal te geven.  Een serieus werkpunt voor onze coach.  Toen Niran mee naar voor oprukte werd hij foutief gestuit door een tegenstrever, doch Giorgy kwam in bezit van de bal en scoorde, maar jammer genoeg had de scheidsrechter reeds gefloten en werd het doelpunt niet toegekend.  Uit de daaropvolgende vrije trap knalde Ardian de bal tegen de kruising.  De rust gingen we dus in met een billijke 1-1 stand, onze doelman Khamzat had met enkele mooie tussenkomsten ons voor een achterstand behoed en maakte zijn foutje dus reeds meer dan goed.

Na een 3-tal minuten in het 3de kwartier was er een schermutseling voor het doel van CPLO en de tegenstrever kon hiervan profiteren en uit het niets de 2-1 scoren.  Met veel inzet probeerden onze spelers het tij te keren maar zij lagen speltechnisch en ook fysiek achter.  In de 40e minuut week een voorzet af op een speler waardoor Khamzat verrast werd en onder de bal doorging en dit werd afgestraft en meteen 3-1 achter.  Wie dacht dat Andalucia nu ons helemaal zou afmaken had het verkeerd voor want onze jongens staken plots een tandje bij en bij Andalucia waren ze even het noorden kwijt.  Giorgy probeerde met een afstandsschot de doelman te verrassen en dit lukte maar jammerlijk genoeg belandde de bal tegen de deklat.  Andalucia leek een beetje gefrustreerd en een speler ging met gestrekt been vooruit op het scheenbeen van Niran, die gekwetst het veld diende te verlaten. De scheidsrechter had hier zeker een kaart kunnen trekken. Vlak voor het einde van het 3de kwartier werden onze jongens dan toch beloond voor hun inzet en scoorde Isaac de aansluitingstreffer.

Het laatste kwartier beloofde dus nog spannend te worden temeer duidelijk was dat Andalucia door zijn beste krachten heen zat.  En zo geschiedde, na een mooie aanvalsactie kwam Ardian alleen voor doel en scoorde koelbloedig de 3-3.  Het tempo was nu ook plots gezakt en het balverlies langs beide kanten stapelde zich op.  Maar toen begon Dante aan een opmerkelijke solo, paste perfect op Ardian die verder de flank afliep en toen voorzette alweer Dante alleen voor het doel was verschenen maar jammerlijk genoeg de kracht niet meer had om af te werken.  Een prachtige actie was dat alleen de kers op de taart ontbrak.

De scheidsrechter floot de wedstrijd af en zo eindigde de wedstrijd op een billijke 3-3 eindstand.  Een speciale vermelding toch voor de 82 jarige scheidsrechter, die conditioneel nog zijn mannetje stond en een bewonderenswaardige rust uitstraalde en spelers op een vaderlijke manier benaderde. Chapeau!

Ons team : Khamzat – Jeffrey – Dante – Niran – Samatar – Isaac – Crispin  – Giorgy – Shakour – Ardian – Pierre

Coach : Jimmy De Vos

Afgevaardigde : Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*