Eerste Ploeg

Interview Coach Van Heurck

De competitie begint zaterdag voor onze Piraten met een thuiswedstrijd tegen Turnhout. Hoog tijd dus om even met de coach te praten: Yves Van Heurck!

1. Coach, hoe is voorbereiding verlopen?

De voorbereiding is in zijn algemeenheid met ups en downs verlopen. Zo hebben we enerzijds vele problemen gekend met afzeggingen door verschillende tegenpartijen van belangrijke oefenwedstrijden zoals Lierse Kempenzonen, Knokke en Lyra Lierse. Gelukkig hebben we een lang beker avontuur kunnen bewerkstelligen waardoor we toch tal van wedstrijden met inzet hebben kunnen afwerken. Anderzijds hebben we ook wel wat spelers moeten missen in het begin en hebben wat spelers reeds te kampen gekregen met allerlei kwaaltjes en kleine ongemakken. Zo zijn we reeds de voorbereiding gestart zonder Arne Verboven wegens een kwetsuur (botoedeem) opgelopen vorig seizoen met nog een lange revalidatie (min nog twee maanden) voor de boeg. Buiten Arne zijn ook Nesen, Achter later gestart met de voorbereiding en is Geentjens langdurig out geweest met een polsbreuk. Wat betreft resultaten hebben we slechts twee wedstrijden verloren nl. de allereerste op woensdag 25 juli tegen de beloften van Anderlecht (toch een halve prof ploeg) en de laatste afgelopen zaterdag 25 augustus tegen een 1B prof team uit Union, dat is dan weer heel positief.

2. Wat denk je van de reeks en zijn we daartegen gewapend? 

De reeks is ontegensprekelijk een serieus pakske zwaarder dan vorig seizoen. Er zijn drie teams bijgekomen gezakt uit 1A (Berchem, Hamme en Eisden) en tal van teams lijken me serieus versterkt (Duffel, Cappellen, Hoogstraten, Vosselaar, Spouwen, Bocholt om er maar enkele te noemen) tegenover vorig seizoen. Als je dan bovendien naar de resultaten uit de Croky cup kijkt (Hoogstraten en Duffel die toch een eerste klasser mogen bekampen in de 16de finales) en Sint Niklaas die Rupel Boom uitschakelde, Duffel die Westerlo uitschakelde en  Patro Eisden die Thes uitschakelde. Niettegenstaande dat het moeilijk zal worden een seizoen zoals het vorige te evenaren denk ik wel dat we voldoende gewapend zijn. Het bestuur met Philip Van Dooren als Sportief Manager heeft er alweer voor gezorgd dat we versterkt zijn met de aangetrokken spelers Younes Achter en Fallou Fall. Ook de beide jonge doelmannen Kevin Delbaen en Nick Geentjens vallen enorm mee. Ten slotte lijken ook bepaalde spelers binnen onze bestaande kern scherper dan voorheen en en anderen lijken ook nog progressie gemaakt te hebben inzake kracht en scherpte.

3. Turnhout zaterdag, wat verwacht je?

Turnhout mag bestempeld worden als één van de Zwarte Beestjes van de City Pirates. In mijn afgelopen tweejarige carrière als T1 bij de City Pirates heb ik er welgeteld 2/12 tegen behaald. Bovendien is een openingswedstrijd altijd iets speciaals. Neemt niet weg dat we er alles gaan aan doen om de eerste drie punten thuis te houden. Dat zal absoluut nodig zijn als we de beoogde doelstelling van een gemiddelde van 4/9 willen behalen. We zijn er wel op uit en vooral blij dat de lange slopende voorbereiding zonder al te veel kleerscheuren achter de rug is. Hopelijk komen onze supporters ons massaal ondersteunen zoals zij ook deden in en op Union waarvoor een gigantische oprechte dank.

Merci voor het gesprek en heel veel succes zaterdag. 
Go Pirates !!!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*