Clubleven & Evenementen

Southampton wint de eerste editie van PoAYC (Foto’s)!

Southampton won een spannende finale van Club Brugge met 0-1!

We mochten 16 U14-ploegen ontvangen op de Wilrijkse Pleinen voor de eerste editie van de Port of Antwerp Youth Cup.
8 daarvan hadden zich gekwalificeerd via het breedte toernooi: Vk Simikos, KsK Wilrijk VZW, Schelle Sport, Perk, KSK Ekeren Donk, RVC Hoboken, City Pirates Merksem en Verbroedering Zwijndrecht. Deze 8 mochten de strijd aan gaan met 8 elite en IP-ploegen: Antwerp FC, City Pirates, Club Brugge, Cappellen, Berchem Sport, Beerschot-Wilrijk en twee internationale ploegen: Sparta Rotterdam en Southampton FC.

De top 2 van elke poule ging door naar de Champions League. De nummers 3 en 4 konden in de namiddag strijden voor de Europa League. Zij die dachten dat het voor de IP en Elite ploegen een “walk in the park” zou zijn, kwamen bedrogen uit. Zo slaagde City Pirates Merksem er bv in om Beerschot-Wilrijk op een gelijkspel te houden. Donk deed nog beter. Zij wonnen met 1-2 van Sparta Rotterdam en stuurden hen op die manier naar de Europa League. Een verrassing van formaat.

De kwartfinales in de CL waren de volgende: FC Antwerp – Cappellen (4-1), City Pirates – Club Brugge (0-5), Berchem Sport-Beerschot Wilrijk (1-1, BW wint na penalties) en Donk-Southampton: 0-5! We kregen prachtige affiches in de halve finales: Club Brugge mocht het opnemen tegen Antwerp FC en Beerschot Wilrijk kon zich meten aan Southampton FC. De 2 Antwerpse ploegen moesten het onderspit delven. Club Brugge won met 1-2 van Antwerp, Southampton won met 1-3 van Beerschot Wilrijk. Zo kregen we in de kleine finale een ware Antwerpse derby met Beerschot-Wilrijk tegen Antwerp FC. Antwerp trok aan het langste eind en won met 1-3.

De grote finale van de Champions League tussen Club Brugge en Southampton werd door Southampon met het kleinste verschil gewonnen: 0-1!!
Zo kroonde Southampton zich tot de eerste winnaar van de Port of Antwerp Youth Cup.

Resultaten eindronde & Foto’s

 

De verliezers van de kwartfinales speelden verder voor plaats 5-8. City Pirates won van Capellen en Berchem Sport nam afstand van Donk. Berchem Sport nam vervolgens de maat van City Pirates en behaalde een knappe 5de plaats. Cappellen won van Donk en nam zo beslag op plaats 7.

In de Europa League finale haalde Wilrijk het met 3-0 van Sparta Rotterdam.

We wensen de partners te bedanken die de PoAYC mogelijk hebben gemaakt: de Stad Antwerpen, DP world, Sea Invest, Brabo en de Port Of Antwerp!

 

De uitslagen binnen de poulefase:

Bedankt aan de aanwezige teams:

Cappellen

Ekeren Donk

City Pirates Merksem

Southampton

Verbroedering Zwijndrecht

Beerschot Wilrijk

Club Brugge

KSK Wilrijk

Schelle Sport

Antwerp FC

City Pirates IP

Perk

Simikos

Hoboken

Sparta Rotterdam

Berchem Sport

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*