Merksem

U9 wordt derde op de Tibas-cup

De voetbalcompetitie loopt stilaan naar zijn einde en is het dus uitkijken naar de reeks tornooien die onze jongens op hun programma hebben staan. Het eerste tornooi is de “Tibas-Cup” te Sint Amands. Er waren 16 ploegen aanwezig verdeeld in 4 poules.

De eerste tegenstander van de Piraten was KFC Duffel. Deze wedstrijd werd moeizaam gewonnen met 3-2. Het was toch weer even aanpassen aan een gewoon grasveld dat er toegegeven niet al te best bijlag. Nielse was de tweede wedstrijd in de poule. Deze werd makkelijk gewonnen met 6-0. Delta Londerzeel was onze laatste wedstrijd in de poule. Onze jongens waren in deze match volledig onder stoom en wonnen de wedstrijd met 12-0.

In de halve finale kregen we FC Dender als tegenstander. Onze jongens waren wat gespannen en kregen al snel een doelpunt tegen. Met hoog druk moest Dender achteruit maar er kwam geen barst in de muur. Met nog 90 seconden op de klok maakte onze Piraten met een knap afstandschot gelijk. Wat een spanning. Toch was het nog niet gedaan. Dender trok vol in de aanval en kwam terug op voorsprong. Dender rook de overwinning al maar de Piraten gaven niet op. Op 10 seconden van het einde maakte we terug gelijk. Man…Man… Dit koste de trainer 5jaar van zijn leven denk ik…

De penalty’s moesten nu bepalen wie de finale mocht spelen tegen RSC Anderlecht. De eerste penalty van zowel Dender als die van Piraten gingen onhoudbaar binnen. De tweede van Dender ging net binnen via de handen van de piratendoelman. De tweede penalty van de piraten ging ook netjes binnen. De derde van Dender gaat via de voet van de doelman tergend traag binnen. Nu moesten de Piraten ook scoren. De druk was hoog voor onze Piraat en trapte de bal tegen de dwarsligger buiten.

Applaus op alle banken voor de prestatie van beide ploegen maar het was toch even slikken voor sommige spelers van ons.

Na wat peptalk gingen onze Piraten met volle moed voor de derde plaats. Rupelmonde werd makkelijk verslagen met 8-3.

City Pirates U9 behaalde zo een mooie derde plaats en iedereen keerde toch met opgeheven hoofd terug naar huis.

Proficiat jongens!

Sportieve groeten,

Afgevaardigde  Prov.U9A City Pirates Merksem 

Ike Deumens

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*