Merksem

U9 wint moeizaam van KFC Lint

Voor onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen kregen we KFC Lint op bezoek.
De heenwedstrijd werd toen vrij makkelijk gewonnen met 2-12.
Het was vooral afwachten hoe goed Lint kon voetballen op het snelle kunstgras van de Piraten.

Na het eerste fluitsignaal kozen beide ploegen voor de aanval. Het spel ging hierdoor snel over en weer. De Piraten probeerde hoog druk te zetten, terwijl Lint dan weer profiteerde van de ruimte in de rug van de verdediging. Onze jongens waren in het eerste kwartier gewoon efficiënter dan Lint, dit resulteerde in een 4-1 voorsprong. Tijdens het tweede kwartier en met een temperatuur van 26°C kregen beide ploegen de spreekwoordelijke klop van de hamer. De speelsnelheid zakte enorm en de inspanningen werden tot het minimum beperkt. Dit kwartier was één om snel te vergeten zeggen ze dan.  Met een 6-3 voorsprong gingen onze Piraten de rust in.

Beide ploegen zochten de schaduw op en de nood naar water was groot. Na de verdiende rust kwam de wedstrijd terug op gang.  Er was amper verbetering te merken in het spelbeeld. Beide ploegen kropen in de verdediging en speculeerde op de counter, om zo de inspanningen te beperken. Veel doelpogingen gingen verloren omdat de kracht om af te werken volledig weg was. Na 45 minuten spelen stond er een 9-5 op het scorebord. In het laatste kwartier zakte de temperatuur en beide ploegen vonden hun tweede adem. Er werd terug mooi gevoetbald en ook de doelpunten mochten gezien worden. Onze piraten waren terug baas en dicteerden de wet. Kans na kans werd gecreëerd maar de kracht in de afwerking was op. Lint profiteerde nog een aantal keer op counter, maar het was vooral aftellen naar het laatste fluitsignaal. De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd en alle spelers vielen op de grond met arm en benen gespreid, starend naar de hel blauwe lucht.

De Piraten wonnen uiteindelijk met 12-8 en zijn dus heel de competitie 2018 ongeslagen in eigen huis. Proficiat jongens!

Wij willen dan ook alle spelers en staf van KFC Lint U9 uitdrukkelijk bedanken om er een mooie wedstrijd van te maken. Dit gezien de extreme omstandigheden. Proficiat en dank aan KFC Lint.

Sportieve groeten,

Afgevaardigde  Prov.U9A City Pirates Merksem 

Ike Deumens

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*