Merksem

Nationale reserven lijden zure nederlaag

 Nationale Reserven  : Onverdiend verloren !!

Voor onze laatste verplaatsing van het seizoen hoefden we echt niet lang onderweg te zijn. Het was de meest nabije tegenstander,  namelijk Sint-Lenaarts.

Ook vanavond gooiden we onze kaarten op tafel: we gaan onvoorwaardelijk voor de jeugd. Sint- Lenaarts daarentegen had duidelijk meer maturiteit en body. We ontwaren duidelijk twee spelstijlen: wij willen met verzorgd voetbal de tegenstander in verlegenheid brengen. De groengelen doen het iets meer rudimentair en gooien hun body te pas en te onpas in de strijd. Vanachter uit voetballen lukt natuurlijk het best als de grasmat er goed bij ligt. Ze zag mooi groen en kortgeschoren maar echt vlak konden we ze niet noemen. Na een kwartier scheppen wij de eerste kans als Morad zich weg draait en met buitenkantje rechts de dwarsligger treft. Maar voetbal blijft voetbal,  bij de eerste mogelijkheid van Sint Lenaarts wordt het  1 – 0 als na een vrije trap één van de aanvallers  met een kopbal scoort. Blijven proberen is de boodschap maar meermaals worden onze acties gefnuikt door het harde soms op het randje spel van de thuisploeg. Toch komen we nog voor de rust op gelijke hoogte. Brent VDW staat op het punt een voorzet binnen te koppen als hij een stevige duw in de rug krijgt. Penalty !! Nick VG schiet beheerst de 1 – 1 binnen .

Wat betreft de tweede helft kunnen we kort zijn, we produceren nog steeds het betere voetbal en de thuisploeg probeert dat op alle mogelijke manieren te verhinderen. Na twintig minuten in de tweede helft krijgen we ook een strafschop tegen na onoordeelkundig uitverdedigen. Jordan komt er nog met de vingertoppen aan maar niet voldoende om de bal te stoppen: 2 – 1. Onze acties om de gelijkmaker te scoren lukken evenwel niet en we moeten met een onverdiende nederlaag terug huiswaarts. Onze laatste wedstrijd van het seizoen mogen we nu vrijdag  thuis betwisten tegen Zwarte Leeuw .

City Pirates :

Jordan Pombreu, Brent Mantels ( 70’ Yerai Politt) , Karim Wilms,  Morad Bougria , Stef Lyssens , Achraf Guerti, Nick Vandamme (70’Yannick Van Hoeck), Brent Van De Wyer , Nasr Alzeen , Alex Moreira , Nick Van Gastel

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*