Linkeroever

U12 verliest van Mariaburg

U12 – VK Mariaburg – CPLO 6-3

Eindelijk konden we na drie weken nog eens een wedstrijd spelen. Eerst was er de afgelasting wegens de weersomstandigheden, dan was er het weekend van Pasen geen wedstrijd en vorige week gaf SK Putte forfait. Wederom telde onze ploeg vele afwezigen (Ilias –verjaardagsfeestje / Sekou – kwetsuur aan de voet / Giorgy – armbreuk / Khamzat – verlof? / Matteo – verlof? / Oscar –gestopt) en bovendien blijft de trainersmalaise ook duren zodat délégué Luc het schip  drijvend dient te houden.

We wisten dat Mariaburg een zeer degelijke ploeg had ondanks onze 5-2 thuisoverwinning.  VK Mariaburg begon onmiddellijk aan een hoog tempo en onze piraten zaten blijkbaar nog in hun winterslaap want het eerste kwartier moet zowat het zwakste geweest zijn dat zij dit seizoen presteerden. Geen tempo, geen versnelling kortom onze piraten waren nergens en het was dan ook niet verwonderlijk dat we reeds vlug op een 2-0 achterstand stonden.  Een herschikking van de posities en een kleine donderpreek deed onze piraten dan toch ontwaken.  Jeffrey kwam het middenveld versterken zodat daar toch wat meer power kwam.  Onze piraten zaten nu wel mee in het spel maar desondanks kon Mariaburg toch de 3-0 maken, na een mooie één twee tussen Thyrese en Mohmad kon Thyrese milderen tot 3-1.  Het ontbrak onze piraten vooral aan snelheid waardoor Mariaburg het niet moeilijk had om ons ver van hun doel te houden.    Met een 3-1 stand werd de pauze bereikt.

In het derde kwartier plooide Mariaburg wat terug en het was duidelijk dat zij naar hun tweede adem zochten.  Onze piraten bleven echter in een te traag tempo spelen en het waren de blauw-witten die erin slaagden de 4-1 te scoren.  Het laatste kwartier was het terug Mariaburg dat duidelijk de bovenhand nam en met een 5de en 6de doelpunt de boeken definitief dicht deed voor onze piraten. Zij verzuimden nog enkele mooie kansen: Niran kon een gemaakt doelpunt nog juist op de lijn keren en even later deed Mohmad hetzelfde maar die gebruikte zijn hand.  De scheidsrechter hield de kaarten op zak en de vrijschop leverde niets op.  Het was Jeffrey, die met een mooi afstandsschot de uitslag op 6-2 vastlegde.

Ploeg : Alijev Mohmad,Da Silva Thyrese, Dogbano Pierre, Hassan Samatar, Koumako Dante, Maach Rayan, Mampasi Chris, Mapela Isaac, Mireku Jeffrey en Van Bogaert Niran. 

Doelpunten:  3’ 1-0 / 11’ 2-0 / 18’ 3-0 / 22’ 3-1 Thyrese// 42’ 4-1 / 49’ 5-1 / 57’ 6-1 / 59’ 6-2 Jeffrey

Afgevaardigde Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*