Merksem

U9 wint vlot

City Pirates U9 wint makkelijk van KFCM Hallaar.

Na een intensieve trainingsweek, waarbij er heel wat chocolade eieren verbrand moesten worden, was het uitkijken naar de tegenstander van vandaag.

KFCM Hallaar werd in de heenronde maar nipt verslagen. De boodschap van de trainer was dus duidelijk. “Jongens ga er vol voor en vanaf de eerste minuut”

Zo gezegd, zo gedaan. De piraten begonnen als een raket aan de wedstrijd en Hallaar moest ondergaan. In geen tijd stond het 0-2 voor onze jongens. Daarna kwam er meer evenwicht in het spel en kon de thuisploeg ook enkele kansen creëren. De 1-2 hing in de lucht, maar met een scherpe counter konden de piraten een derde keer scoren.

In het tweede kwartier kwamen onze jongens echt onder stoom. De bal ging mooi rond in het team en op het juiste moment werd er op doel geschoten. De thuisploeg kon enkel wat terug doen op counter. De 2-8 ruststand was meer dan verdiend, maar de honger was nog niet gestild.

Het derde kwartier had hetzelfde spelbeeld. Met hoge druk naar voor kwam Hallaar bij momenten niet meer van hun eigen speelveld en werd hun doelman zwaar op de proef gesteld.

De thuisploeg bouwde een muur voor eigen doel, waardoor er maar weinig ruimte was.

City ging wat meer achteruit voetballen en tikte de bal rustig rond tot de juiste poort gevonden werd.

Met nog 15 minuten op de klok was de score al opgelopen tot 4-14.

Ook in het laatste deel waren de piraten baas. Hallaar onderging de wet van de sterkste en holde achter een ongrijpbare bal.

City Pirates wint uiteindelijk de wedstrijd met 8-22. Met een hoop fraaie collectieve doelpunten was het heerlijk voetbal kijken vandaag. Ook de meegereisde supporters waren tevreden en deden nog wat vitamine D op. Waar voetbal niet allemaal goed voor is he.

Proficiat jongens…

 

Verslag,

Ike Deumens

Afgevaardigde City Pirates U9A

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*