Linkeroever, Sociaal

BKO meets City Pirates

 Met de Belgian Knockout wordt de European Golf Tour voor het eerst in 18 jaar terug naar België gebracht. Van 17-20 mei komen golfers van topniveau over de hele wereld naar Rinkven Golfclub in Schilde, vlakbij Antwerpen. In aanloop van dit evenement wordt Belgian Knockout meets City Pirates georganiseerd. Dit tweedaagse golftoernooi vormt een samenwerking tussen BKO, Antwerp Golf School (AGS), Lions Club Antoon Van Dyck, City Pirates en mede ondersteund door Golf Vlaanderen.

Op vrijdag 13 april zullen 150 spelers van City Pirates golfinitiatie krijgen op de velden van City Pirates Linkeroever. Dit gebeurt in het bijzijn van Thomas Pieters. De dag nadien worden de 32 winnaars van de eerste dag ontvangen op de Antwerp Golf School (AGS) in Aartselaar. Zij zullen golfles krijgen van Belgische golfpro’s in aanwezigheid van golfspeler Thomas Pieters en voetballers als Glenn Claes van KV Mechelen (meer profspelers worden binnenkort bekendgemaakt). Daarna zullen de kersverse golfers beginnen aan een golftoernooi, met de unieke knockout formule van de Belgian Knockout. De uiteindelijke winnaar ontvangt een jaarabonnement van de AGS golfclub, een jaar golfles en zal worden uitgenodigd op de prijsuitreiking van de Belgian Knockout zelf.

Met BKO meets City Pirates willen we jongeren de kans geven te leren golfen en laten we zien dat het leuk kan zijn voor iedereen. Er werd gekozen voor het warm sociaal project van City Pirates, daar wij bekend staan om onze laagdrempelige werking en het begeleiden van jongeren via sport. Bovendien weten we dat veel voetballers ook goed in golf blijken te zijn. Met de Belgian Knockout willen we golf op een positieve, verrassende manier aan de hele wereld laten zien. Het nieuwe format van het toernooi draagt eraan bij om het (Belgische) golf op een nieuwe manier te presenteren aan de golfwereld zelf. Kortom, we willen België resoluut op de golfkaart zetten.

Hieronder nog een belangrijke mededeling door Karl Vannieuwkerke

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*