Merksem

Piraten knokken voor een punt!

Onze U19 maakten dit weekend de verre verplaatsing naar Jong Lede bij Aalst. De weersomstandigheden waren alvast ideaal: 15° en een serieus verschil dus met de voorbije weken.

In de heenronde konden onze jongens nog met 7-1 winnen van groen-wit maar de we merkten ook op dat er nu een bijna compleet andere ploeg op het wedstrijdblad stond.

Aangezien een 4-tal spelers meer dan een half uur later te laat kwamen, kenden we echter geen ideale wedstrijdvoorbereiding…een werkpunt heren!

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd werd Boro 3 keer zwaar- en foutief aangepakt door de tegenstrever en die maakte daarmee hun strategie meteen duidelijk: onze Piraten beletten te voetballen. De scheidsrechter hield bovendien onbegrijpelijk de kaarten op zak en toen Marouane wat later een bal wegtrapte, kreeg die wel een geel karton onder de neus geschoven.

De eerste kans was voor Jong Lede, maar hun spits trapte gelukkig van dichtbij hoog over. In de 12de minuut eindigde een stevige kopbal van Brent op de lat en enkele minuten later was er een goede redding van de thuisdoelman nodig om een gevaarlijk schot met links van Boro in corner te boksen. De hoekschop werd kort genomen en Alex bracht de bal voor doel waar een alleenstaande Marko over kopte. Onze jongens misten voorlopig precisie in hun samenspel en afwerking.

In de 18de minuut kon Jens nog  goed redding brengen op een afstandsschot maar enkele minuten later belandde het volgende afstandsschot van Jong Lede wel tegen de netten: 1-0. De thuisploeg bleef zeer hard verdedigen maar nog steeds zag de scheidsrechter er geen graten in.

In de 28ste minuut krulde Marouane een vrij trap tegen de lat maar een minuutje later was de verdiende gelijkmaker er dan toch: Marko vond zijn broer Boro en die kon beheerst afwerken.

We waren allemaal overtuigd dat we nu konden doorduwen maar de vreugde was echter van korte duur toen Jong Lede er op een counter 2-1 van maakte. Sterker nog, in de 39ste minuut kwamen ze tegen de gang van het spel in zelfs op 3-1. Gelukkig kon Nasr met zijn snelle benen een mooie actie afronden en milderen tot 3-2, meteen de ruststand.

Onze jongens kwamen strijdlustig het veld op voor de tweede helft maar kregen al heel snel opnieuw een opdoffer: Marouane kreeg rood wegens protest. De scheidsrechter vervulde eigenlijk de hele wedstrijd een hoofdrol. Ter illustratie; Jong Lede maakte op de hele wedstrijd 23 overtredingen, City Pirates 8. Jonge Lede pakte 3 gele kaarten, onze Piraten 6 gele en 1 rode…allerminst vreemd te noemen. Maar goed, wij moeten naar onszelf kijken en dan moeten we ook concluderen dat er te veel slordigheden in het geel-blauwe spel was. We speelden met veel goede wil, maar konden voor weinig gevaar zorgen en toen het in de 70ste minuut 4-2 werd, leek het er op dat de match gespeeld was.

Onze jongens knokten echter voor wat ze waard waren en gaven niet op. Er kwamen enkele halve kansen en in minuut 82 gaf Nasr een mooie voorzet tot bij Cedric die goed gevolgd was en de 4-3 op het bord zette. Vol goede moed gingen we nu met 10 krijgers op zoek naar een punt en het was Brent die 5 minuten voor affluiten met een strak afstandsschot voor de gelijkmaker tekende. Gezien het wedstrijdverloop moeten we hier tevreden mee zijn: proficiat voor jullie inzet, mannen!

Frank, Teamafgevaardigde

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*