Eerste Ploeg

Interview met Philip Van Dooren

Deze week nemen de supporters het ‘Interview van de week’ over voor een gesprek met de bezieler van het interview van de week, sportief manager Philip Van Dooren

Dag Philip, 12 op 15 in de laatste 5 matchen hoe is de sfeer binnen de spelersgroep? 

Zeer goed, na de match tegen Hoogstraten en de recente 12/15 is de sfeer uitgelaten. De overwinning op Hoogstraten was dan ook niet vanzelfsprekend,tegen een ploeg die vanonder staat en met het mes tussen de tanden speelt is het altijd lastig op verplaatsing. Dat in combinatie met het feit dat we gered zijn, kan ervoor zorgen dat de gelatenheid er wat in kruipt tijdens de matchen. Maar we zijn goed gefocust gebleven met het oog op het eerste doelpunt maken en hebben zo een verdiende overwinning behaald. We staan nu op een veilige plek weg van alle degradatiezorgen en we beleven dan ook een topseizoen na de promotie van vorig jaar. De verwachting was dat we moesten vechten voor het behoud, maar we beleven een echt topjaar in een nieuwe reeks voor ons.
Ook hebben veel jongens in de kern al bijgetekend voor volgend jaar, dat is ook een belangrijk teken dat de sfeer in de groep top is en het klikt tussen hen. De groep voor volgend jaar begint zich dus al goed te vormen!

Wat mogen we nog verwachten op gebied van contractverlengingen en transfers?

Er gaat nog zeker en vast wat gebeuren. Er zijn nog enkele huidige spelers die we graag zien bijtekenen met het oog op volgend seizoen. We hopen dan ook dat we samen met hen in de volgende periode de beste beslissing kunnen maken voor speler en club. Wat de uitkomst hiervan is, zien jullie ongetwijfeld op Facebook passeren!
In verband met nieuwe transfers, die gaan er ook zeker en vast nog komen, sowieso al een tweede en derde keeper. (Ondertussen verscheen het nieuws al dat Kevin Delbaen naar de Pirates komt volgend seizoen)
Naar een rechtsback gaan we verder ook op zoek buiten de beschikbare spelers om nog extra mogelijkheden te hebben. Verder komt er ook nog een aanvallende speler bij. Onder de spelers waarvan we afscheid nemen na dit seizoen zitten een aantal aanvallend ingestelde spelers dus er moet in de aanvalslinie ongetwijfeld nog wel iets bijkomen.
Wanneer jullie deze nieuwe transfers kunnen verwachten hangt er nog wat van af, er zijn constant gesprekken aan de gang en uit ervaring weet ik dat het soms opportuun is om even af te wachten in plaats van onmiddellijk een aantal spelers aan te trekken. In de loop van het lopende seizoen of de voorbereiding van het volgende seizoen zullen ook nog heel wat spelers vrij komen, dus ik wacht nog even af. Het kan dus zijn dat er snel nieuws is rond de transfers, maar het kan ook nog een tijdje wachten zijn.

Ok, wij wachten vol spanning af! Laatste vraag, we zijn gered van de degradatie, we staan zeer goed in het klassement met momenteel 36 punten, lijkt alsof alle doelen zijn bereikt. Wat is de ambitie nog dit seizoen waarvoor de Pirates zullen strijden? 

Er is op de laatste raad van bestuur beslist om de licentie van eerste amateurklasse niet aan te vragen, omdat dit huidig seizoen nog niet mogelijk is voor ons. De eisen zijn simpelweg te hoog, en daarvoor is het spelen van de eindronde geen doel op zich. De doelen die we dit seizoen hadden gesteld zoals het behoud zijn behaald net zoals de 40 vooropgestelde punten waar we op af stevenen. De sportieve ambitie om zo hoog mogelijk te scoren leeft wel in deze groep, dus ik denk vooral dat de ambitie van dit seizoen nog is om de beste Antwerpse club in de reeks te worden. We staan momenteel gelijk met Vosselaar en op Cappellen hebben we 3 punten voorsprong, dus dat lijkt nog wel een mooi doel om dit seizoen te verwezelijken!

Bedankt voor het interview, Philip!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*