Merksem

Nationale Reserven : Schaatsend naar de zege !!

Voor onze verste verplaatsing naar Bocholt hadden we niet meteen het beste weer . Het was berenkoud en dat had uiteraard ook zijn invloed op de grasmat . Die lag er keihard bevroren bij . De ploeg die zich het snelste en het beste ging aanpassen aan deze omstandigheden zou hier wel eens voordeel uit kunnen halen .Dat bleek in de aanvangsfase Bocholt te zijn , al in de 2de minuut krijgen we kort na mekaar twee hoekschoppen tegen en de tweede wordt aan de eerste paal binnen geknikt . 1 – 0 . Ze dreigen nog enkele keren maar stilaan zijn we ook aangepast en we beginnen ons deel van het spel op te eisen . Toch is het wachten tot de 24ste minuut om onze voet naast die van de thuisploeg te zetten . Brent stuurt Jens diep en de stand staat in evenwicht . 1 – 1 .Bocholt probeert terug de bovenhand te krijgen door veelvuldig de lange bal te hanteren . Onze verdediging staat pal en vijf minuten voor de rust komen we op voorsprong . De bal wordt in de grote rechthoek gedropt en via de hakken van de ref kunnen we opnieuw de bal voor brengen en Karim kopt aan de tweede paal binnen .1 – 2 .

Het blijft moeilijk voetballen en op zulke velden zijn de aanvallers in het voordeel van de verdedigers . Dat komt tot uiting in de 58ste minuut wanneer een Bocholtse verdediger onderuit glijdt en Sefiani dit geschenk in dank aanvaard. 1 – 3 . Bocholt recht nog even de rug door in de 65ste minuut tegen te scoren . 2 – 3 .Maar we willen absoluut met de zege terug naar Merksem en dat gebeurt ook . Eerst zet Nasr in de 67ste minuut goed druk op de verdediging en pikt ook zijn doelpuntje mee . 2 – 4 . Het feest is helemaal compleet op vijf minuten van het einde als Karim vanop links Morad bereikt en de eindstand staat op het bord . 2 – 5 . Knappe zege in heel moeilijke omstandigheden . Als de weergoden geen roet in het eten gooien spelen we vrijdag thuis tegen Hoogstraten , het nummer één in onze reeks . De aftrap is dit keer 20.30u .

City Pirates :

Jelte Schrauwen ,  Mohamed Sefiani ( 60’ Nasr Alzeen ),  Achraf Guerti  , Nick Felix , Jens Muyshondt  , Marouane El Khatabi, Nick Van Gastel  , Alex Moreira de Pina , Stef Lyssens(70’Morad Bougria) , Brent Mantels (77’ Brent Van De Wyer ),Karim Wilms

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*