Merksem

U19 IP wint met 3-0 van Cappellen!

U19IP behaalt verdiende zege tegen de buren van Kapellen

De troepen van trainer Yannick gaven de laatste weken telkens punten weg in de slotminuten van de wedstrijd. In de derby tegen Cappellen wilden we dit toch absoluut vermijden: de trainer vroeg dan ook 90 minuten inzet en concentratie. Veel supporters en de zon was ook  van de partij in het Jef Mermansstadion: ideale omstandigheden om er een aangename pot voetbal van te maken!

We kregen in het eerste kwartier veel duels en veel middenveldspel maar geen kansen aan beide kanten. Dan kregen we toch een eerste afstandsschot van Morad dat door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt werd.

2 minuten later kon Cappellen voor een eerste tegenprikken. De bezoekende spits werd alleen weggestuurd en die trapte de bal onder doelman Yens maar Brent kon de bal net op de lijn wegtrappen.

Onze Piraten kregen meer en meer grip op de wedstrijd en hadden duidelijk het meeste balbezit. Er waren echter te veel slordigheden om écht kansen te creëren. Het waren echter de bezoekers die in de 24ste minuut weer uit het niets gevaarlijk waren maar Brent kon de bal opnieuw van de lijn koppen.

Het laatste kwartier van de eerste helft kregen we dan toch enkele mogelijkheden; eerst was er een afstandsschot van Nasr, nadien ondernam Morad een poging maar diens schot werd door de doelman in corner geduwd. Die corner leverde in eerste instantie niets op maar toen de bal in de voeten van Morad kwam, leverde die een voorzet-schot  af en plots lag de bal bij de alleenstaande Boro die beheerst afwerkte: 1-0 voor onze Piraten! Net voor de pauze kreeg Yerai dé kans om er 2-0 van te maken maar hij zag dat zijn kopbal door de bezoekende doelman op miraculeuze wijze gered werd.

Trainer Yannick hield iedereen scherp tijdens de rust en wees iedereen op zijn plichten. Onze jongens kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers en drukte Cappellen op eigen helft: na 3 minuten belandde een voorzet van Noah bij  de alleenstaande Mouneime maar zijn poging ging over. In de 53ste minuut zagen we een mooie actie van Cedric die twee man in de wind zette en dan onze spits Boro vond; die controleerde de bal en bleef weer ijzigkalm. Voor de tweede keer deze namiddag deed hij de netten trillen en het stond 2-0 voor onze jongens.

Twee minuten later stond Yerai met een tegenstander neus aan neus waarop die laatste een slag uitdeelde: tot onze verbazing besloot de scheidsrechter beide jongens rood te geven en werd de wedstrijd vanaf dan met 10 tegen 10 verder gezet.

In de 66ste minuut was het Cedric die na een hoekschop de bal van de lijn kon redden. Onze Piraten drukten door en kregen nog enkele goede mogelijkheden; we noteerden nog 2 schoten van Zakaria en ook Mouneime en Morad waagden hun kans maar zonder succes. Eén minuut voor het einde werd het uiteindelijk toch nog 3-0 nadat de bal na een corner en via wat tussenstations, voor de voeten van Yannick viel en die kon het leer in doel duwen.

Een verdiende- en deugddoende zegen voor onze U19! Proficiat mannen!

Frank, Teamafgevaardigde

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*