Merksem

U9 wint nipt met 9-10 van Racing Emblem

City Pirates U9 wint ook van Racing Emblem.

Het speelveld van R. Emblem lag er bevroren en hard bij. Voor onze jongens was dit wat aanpassen. Dit was duidelijk te zien in het eerste kwartier. Veel ballen gingen verloren door het opspringen van de bal of het verkeert inschatten van de snelheid. Toch waren het de piraten die de score opende. Het vertrouwen groeide en ook het tweede en derde doelpunt liet niet snel op zich wachten. Emblem kwam met een stevige reactie en ging hoger spelen waardoor onze verdediging minder tijd kreeg. Door een communicatie fout tussen City-doelman en verdediger kon de spits van Emblem optimaal profiteren en zo de score milderen tot 1-3. Emblem bleef fors drukken. Zo vonden ze regelmatig de ruimte op de vleugels en strooide met voorzetten. De 2-3 was dan ook meer dan verdiend te noemen. Het tweede kwartier was volledig voor onze piraten. De bal ging mooi rond en de ruimtes werden mooi benut. Ook het verdedigend spel was de perfectie nabij. Iedereen stond zo goed bij zijn man dat de doelman van Emblem geen oplossing vond. Misschien was dit tactisch gezien, wel het beste kwartier van de competitie tot hier toe! De 2-6 ruststand was dan ook meer dan verdiend voor de piraten en mag Emblem blij zijn met zo’n goede doelman.

Het derde kwartier was gelijk opgaand. Beide ploegen kozen voor de aanval waardoor er veel ruimte achter de verdediging lag. De beide doelman hadden enorm veel werk en deden hun werk voortreffelijk. De 5-9 voorsprong na het derde kwartier was niet geruststellend voor de piraten. Iedereen voelde dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was. Emblem bleef tijdens het vierde kwartier op hetzelfde niveau spelen, terwijl City helemaal wegzakte. Toegegeven dat bij de piraten iedereen op zijn minst goede plaats moest spelen. Er kroop paniek en angst in het team. Plots verdwijnt dus het vertrouwen in de ploeg en elkaar door in deze opstelling te spelen. Best leerrijk om te bekijken als technische staf zijnde, voor de ouders was dit slecht voor het hart. Emblem strafte elke fout onmiddellijk af en City Pirates kroop naar het einde toe. Toch bleef de ploeg overeind. Met een 9-10 winst was iedereen opgelucht en tevreden.

Goed gewerkt boys, we weten weer waarop we gaan trainen…

Sportieve groeten,

Afgevaardigde  Prov.U9A City Pirates Merksem 

Ike Deumens

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*