Linkeroever

U12 wint met 5-2 van Mariaburg!

Door de vrieskou lag het veld er redelijk hard bij, maar dat belette de 2 ploegen niet om goede combinaties op de mat te leggen.  In de beginfase had Mariaburg  iets meer balbezit zonder evenwel gevaarlijk te zijn. In de 9de min kreeg Mariaburg een hoekschop en onze spelers hadden blijkbaar één speler uit het oog verloren en die liet de kans niet liggen om de score te openen.  Bij de aftrap gingen onze jongens onmiddellijk in de aanval en scoorden zij via Giorgy binnen dezelfde minuut de gelijkmaker. Het eerste kwartier werd met een 1-1 stand afgefloten.  Na de herneming bleef het een zeer evenwichtige partij met langs beide kanten enkele kansjes maar de beide doelmannen verhinderden dat er gescoord werd.  Een mooie combinatie tussen Tyrese en Sekou bracht deze laatste in schietpositie en meteen stond CPLO op voorsprong.  Maar ook Mariaburg sloeg meteen terug en bracht de bordjes een minuut later reeds terug in evenwicht.  De pauze werd met een billijke 2-2 stand bereikt.

Na de pauze namen onze jongens onmiddellijk het initiatief en zij kregen enkele doelrijpe kansen maar verzuimde deze af te werken. Ilias en Sekou misten op een haar na de 3-2.  In de 44e minuut was het uiteindelijk toch raak via een zeer bedrijvige Giorgy.  In het laatste kwartier een ongewijzigd spelbeeld, met  Mariaburg dat nu de wet van de sterkste moest ondergaan, maar weer misten Ilias en Sekou de precisie om de score uit te diepen.  Op één van de schaarse tegenaanvallen kregen we ei zo na het deksel op de neus maar de speler van Mariaburg liet de huizenhoge doelkans onbenut.  Onze doelman kwam hierbij onzacht met zijn rug tegen de doelpaal en bleef eventjes groggy liggen.  Gelukkig kon hij, na wat rugmassage, toch verder spelen en zou hij zelfs nog enkele goede tussenkomsten moeten doen om alzo de 3-3 te vermijden. Tenslotte kon het niet uitblijven en Ilias zou dan toch één van zijn vele kansen kunnen benutten en zette ons 4 minuten voor tijd op een geruststellende 4-2. Het was Sekou die 2 minuten voor tijd de eindcijfers zou vastleggen : 5-2. Uiteindelijk nog een ruime zege, die we zeker na het eerste halfuur niet hadden verwacht.

Ploeg : Dogbano Pierre, Mireku Jeffey,  Carta Matteo, Van Bogaert Niran, Mapasi Chris, Hassan Samatar, Bouassem Ilias, Bayo Sekou, Da Silva Tyrese, Djalauri Giorgy,Alijev Mohmad en Pradhan Oscar.

Doelpunten: 9’ 0-1 / 9’ 1-1 Giorgy / 25’ 2-1 Sekou / 26’ 2-2 / 44’ 3-2 Giorgy / 56’ 4-2 Ilias / 58’ 5-2 Sekou

Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*