Merksem

U9 A wint eerste thuiswedstrijd van 2018!

City Pirates U9 A wint 1ste thuiswedstrijd van het jaar, maar kruipt door het oog van de naald !

Voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar kregen we R. Cappellen FC. op bezoek.
De supporters waren talrijk aanwezig.
De goede prestatie op Lierse was blijkbaar niet onopgemerkt voorbij gegaan.
Na het eerste fluitsignaal namen onze piraten het initiatief.
Cappellen liet begaan maar kwam nooit echt in gevaar.
Een afstandschot bracht de piraten op voorsprong. Blijkbaar was dat ook het signaal voor Cappellen om te gaan aanvallen.
Er kwam veel beweging van de bezoekers en onze jongens liepen niet meer mee. Cappellen strafte elk misverstand of slechte communicatie genadeloos af.
De kopjes gingen naar beneden en voetballen was er niet meer bij voor de piraten. De 2-3 na het eerste kwart, was vooral zuur voor Cappellen.
De kloof had veel groter moeten zijn. Het tweede kwart was al niet veel beter. Ballen werden gewoon naar voor of buiten gewerkt.
De combinatie werd niet gezocht, trappen naar doel van overal. Hoogtepunt van dit alles: een bal die vanaf de zijlijn in eigen doel werd gespeeld.
Gelukkig was het spel van Cappellen ook niet van het hoogste niveau, en konden ze niet profiteren van de totale offday van de ploeg.
Onze supporters stonden al 30 minuten in de regen en hadden nog niets van voetbal gezien. Met een 2-4 ruststand op het bord was geen van beide trainers tevreden.

In de kleedkamer van de piraten ging het er even stevig aan toe. De coach bracht de spelers terug met beide voetjes op de grond en benadrukte wat een ploegsport juist inhoud. De speech van de coach werkte. De jongens gingen in het derde kwart terug voor elke bal of duel. Combinaties werden afgerond met mooie doelpunten. Ook de supporters gingen er terug achterstaan. Het gaf de spelers vleugels en terug het geloof in een overwinning. De 6-6 na het 3de kwartier was sterk van onze jongens. Cappellen had hier weinig tegenover te zetten en voelde de bui al hangen. In het laatste kwartier gingen alle remmen los bij de piraten. Alles lukte, alles kon. Bij momenten gallery play. Individuele passeerbewegingen vlogen ons om de oren. De supporters werden er zelfs stil van. Cappellen was nergens meer en ging met de billen bloot. Een 2-4 achterstand ombuigen naar een 11-7 thuisoverwinning, getuigt toch van een zekere mentale weerbaarheid.

Proficiat jongens met de 6 op 6. Toegegeven dat het vandaag er helemaal anders had kunnen uitzien.

Sportieve groeten,

Afgevaardigde  Prov.U9A City Pirates Merksem 

Ike Deumens

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*