Merksem

U9A wint met 5-7 van Lierse!

! City Pirates U9 wint zijn eerste competitiewedstrijd van 2018 !

Onze jongens moesten voor de eerste wedstrijd van het seizoen op verplaatsing naar K.Lierse SK.
Niet onmiddellijk de makkelijkste tegenstander van de kalender. De ploeg was hiervan op de hoogte zodat er afgelopen week zéér intensief werd getraind. Het eerste kwartier werd meer een studieronde. Er werd weinig ruimte gegeven door beide ploegen, waardoor er veel afval in het spel zat. Veel balverlies, slechte passes en te veel onnodige duels. Onze jongens hadden het balbezit, maar het was Lierse dat op voorsprong kwam. City moest nu meer druk gaan zetten. Dit resulteerde vrijwel onmiddellijk. Met een intikker en een mooi afstandschot kon City de scheve situatie terug rechtzetten. (1-2) De piraten trokken de lijn door in het tweede kwartier. Plots werd de vrije ruimte wel gevonden. Met mooi combinatievoetbal als gevolg. Lierse werd bij momenten volledig weg gespeeld. Oefeningen van op training werden gedemonstreerd tijdens de wedstrijd. Het was één van de beste kwartiertjes van het voetbalseizoen. Met een 1-3 dachten onze jongens rustig naar de rust te kunnen voetballen. Dat was verkeerd gedacht! Het mooie voetbal koste veel energie waardoor City wat terugzakte. Lierse kreeg nu ook ruimte, en profiteerde hier maximaal van. De doelman van City moet zich voor rust ook nog één maal omdraaien. Met een 2-3 op het scorebord was dus alles te herdoen.

De coach haalde voor het 3de kwartier zijn geheim wapen boven. Een blok vormen in vierkant. Alle onze tegenstanders hebben het hier moeilijk mee. De openingen veranderen dan waardoor inspelen in de diepte zeer moeilijk word. City krijgt hierdoor veel balbezit en kan telkens aanvallen met twee spitsen. Op vier minuten tijd maakte onze jongens 2 doelpunten. City hield de druk hoog, het was dan ook de paal of dwarsligger die een afstraffing vermeed. Het spreekwoordelijk deksel kwam dus recht op ons af. Wat City niet meer kon, kon Lierse plots wel. Tweemaal konden de Palieters de netten bolzetten. Met de onverwachte tussenstand van 4-5 moesten onze jongens het 4de kwartier nog volmaken. Onze coach ging dan wat experimenteren. Iedere speler moest op zijn slechtste positie spelen. Chaos ten top in de rangen van City Pirates. Onze spelers liepen elkaar bijna onver, of namen elkaars bal uit de voet. Lierse kon van deze chaos profiteren en maakt via een mooi doelpunt de gelijkmaker. Met nog acht minuten op de klok, was City klaar voor de slachtbank. Toch bleef deze uit. Het was City die via een gelukje terug op voorspong kwam. De veer brak bij Lierse en de piraten legde er nog één in het bakje. De 5-7 overwinning was verdiend maar wel fel bevochten.

Proficiat piraten met jullie eerste competitie overwinning van 2018.Onze spelers liepen elkaar bijna onver, of namen elkaars bal uit de voet. Lierse kon van deze chaos profiteren en maakt via een mooi doelpunt de gelijkmaker. Met nog acht minuten op de klok, was City klaar voor de slachtbank. Toch bleef deze uit. Het was City die via een gelukje terug op voorspong kwam. De veer brak bij Lierse en de piraten legde er nog één in het bakje. De 5-7 overwinning was verdiend maar wel fel bevochten.
Proficiat piraten met jullie eerste competitie overwinning van 2018.

Sportieve groeten,

Afgevaardigde  Prov.U9A City Pirates Merksem 

Ike Deumens

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*