Clubleven & Evenementen, Linkeroever

22 jan: Infosessie over Secundair onderwijs!

Op  maandag 22/01   organiseren we op Linkeroever  2 informatie sessies voor ouders  rond “Meld je aan secundair”.

Voor alle ouders met kinderen in het 5de en 6de leerjaar waarvan de kinderen volgend schooljaar naar het secundair onderwijs gaan (ook andere geïnteresseerde ouders zijn welkom J)

13.00 tot 15:00  in Jeugdhuis Formaat  ( Louis Paul Boonstraat -recht tegenover Lidl)

19:00 tot 21:00  in voedbalclub City Pirates (Charel De Costerlaan 50)

 Korte info: wat moet je weten over :  “meld je aan “ :

Vanaf volgend schooljaar Start de stad Antwerpen  met een “Meld je aan secundair ”,een online aanmeldsysteem. Ouders moeten hun kinderen eerst aanmelden op deze website, en krijgen dan de juiste informatie om hun kind in de school in te schrijven.  Met dit systeem wil de stad alle beschikbare plaatsen op een eerlijke  en transparante manier verdelen. Zo willen we wachtrijen aan de school vermijden op de dag van de inschrijvingen.

Op die manier zorgen we er mee voor dat zoveel mogelijk kinderen kunnen starten in een secundaire school van hun keuze

Op de info sessie vertellen we ouders, stap voor stap wat u moet doen om u kind aan te melden en in te schrijven in het eerste jaar van een secundaire school voor het schooljaar 2018-2019.

De ouders kunnen al hun vragen stellen, en krijgen tips mee in het maken van  een goede studiekeuzen, en hoe een school kiezen, en waar kan men terecht met vragen en ondersteuning.

ouders krijgen tijd om hun persoonlijke vragen te stellen aan  onderwijs & CLB vertegenwoordigers.

Er worden tolken  Arabisch / Berbers – Frans –Engels- Farsi/Koerdisch/Turks  voorzien.  Op deze manier hopen we de ouders de kans te bieden hun vragen te stellen en de weg naar en hulp te vinden.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*