Merksem

U19 IP in blessuretijd onderuit bij Sint-Niklaas

Onze U19IP hadden vorige week een leuke oefenpot achter de rug en konden dus met vertrouwen de eerste competitiewedstrijd van 2018 aanvatten. In de eerste ronde van het seizoen hebben we twee keer verloren tegen de jongens van Sint-Niklaas en we wisten dus dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden.

De eerste 10 minuten waren voorbijgevlogen, na een intens en aftastend begin zonder enige doelkans langst beide kanten, toen Ward de bal goed recupereerde en Morad diep stuurde. Die zette de bal in één keer met links voor doel waar Brent de bal één keer liet botsen en dan staalhard onder de lat joeg: 0-1 voor de Piraten! In de 12de minuut moest Jordan een eerste keer redding brengen op een vrije trap van de thuisploeg. In de 19de minuut noteren we een hoekschop die in de voeten van Morad belandt; die haalt uit maar ziet zijn schot op de doelpaal landen. Gelukkig is Boro goed gevolgd en kan die de 0-2 binnenduwen voor een efficiënt City Pirates. Onze jongens spelen goed georganiseerd en maken het de thuisploeg zeer moeilijk. Sint-Niklaas probeert het dan een paar keer vanuit de tweede lijn zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 44ste minuut kan Morad Boro alleen voor de doelman afzonderen. Deze laatste moet Boro onderuit halen om hem het scoren te beletten. De bal belandt net buiten het strafschopgebied en de doelman komt er goedkoop vanaf met een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap van Alex gaat een half metertje over en zo kunnen we rusten met 0-2 voorsprong.

In de tweede helft zetten we de lijn door en na een mooie actie van Cédric kan Yerai net niet afwerken. In de 47ste minuut komen we goed weg na een schot tegen de doellat. We zien veel inzet en veel duels. In de 62ste minuut moet Jordan opnieuw redding brengen op een vrije trap van de thuisploeg. 19 minuten voor het einde is het echter wel raak voor Sint-Niklaas na een gevatte tegenaanval. En onze jongens zijn nog niet bekomen of amper 1 minuut later is onze voorsprong al helemaal weggewerkt.

Net als vorige week krijgen we het ook fysiek moeilijk in het laatste kwartier en Sint-Niklaas komt meer en meer opzetten met twee behoorlijke kansen. In de 90ste minuut krijgen we nog een reuzekans na een heel mooie actie van Yerai, maar het schot van Boro verdwijnt over doel.

Het wordt uiteindelijk nog een zware domper wanneer Sint-Niklaas in de 93ste minuut de wedstrijd in hun voordeel beslist met een laat doelpunt. Jammer, maar laten we  vooral de positieve inzet onthouden die we in deze wedstrijd gezien hebben!

Frank, Teamafgevaardigde

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*