Eerste Ploeg

Cappellen – City Pirates: 1-1

Met de schorsing van Seiffermann en de blessure van Dreesen had coach Van Heurck weer wat puzzelwerk voor de boeg.
Borges werd op de rechtsachter gepositioneerd. Naast Verboven, Kwik en Van Hove.

City Pirates begon zoekend aan de wedstrijd. Cappellen was scherper en kwam snel op voorsprong. Een diagonale bal ging over de verdediging en Wouters nam hem knap op de volley. Roef was kansloos. Drie minuten later was al bijna 2-0: Destoop kon zijn kopbal echter niet kadreren. Na het sterk openingskwartier van Cappellen kon City Pirates het evenwicht herstellen. De bal ging beter rond en er werd scherper in duel gegaan. Halverwege de eerste helft kon Delalieux met het hoofd scoren op vrije trap van Sababti, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. City Pirates bleef komen, maar het was Cappellen die op het halfuur gevaarlijk bij de 2-0 kwam. Roef redde met de vingertoppen op een doorgekopte vrije trap van Cappellen. Geen 2-0, maar wel 1-1 aan de rust. Moussaoui werd na een geblokt schot van Borges omver getrapt in de 16. Voor Van Zantvoort was de penalty een koud kunstje: 1-1!

City Pirates begon scherp aan de tweede helft. Al in de eerste minuut werd Borahsasar door de verdediging van Cappellen geloodsd. De keeper van Cappellen kwam snel en goed uit en pakte het schot van Bora. Tien minuten later was was het wederom Borahsasar die snel reageerde nadat de keeper van Cappellen een schot loste. Zijn doelpunt werd na (vermeend) buitenspel afgekeurd. City Pirates bleef aandringen, maar vond geen openingen in de organisatie van Cappellen. Cappellen kwam nog weinig aan voetballen toe en was enkel nog gevaarlijk op een hoekschop. Hoewel het gelijkspel voor de piraten als een nederlaag voelde, mogen ze trots terug kijken op hun prestatie.

Zaterdag 20 januari ontvangen we competitieleider Thes. Ook nu weer zal Van Heurck puzzelen want zowel Van den Bogerd als Sababti zijn geel geschorst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*