Merksem

U19 speelt 2-2 gelijk in oefenduel

Zaterdagmiddag 6 januari 2018. De kalkoen, kroketjes en champagne zijn verteerd en onze U19 hebben inmiddels de eerste trainingen van 2018 achter de kiezen.
Iedereen kijkt uit naar de tweede seizoenshelft en trainer Yannick heeft zijn troepen verzameld in de kleedkamer van het Jef Mermansstadion. Hij licht de wedstrijdvoorbereiding toe via zijn laptop en projector voor een oefenduel tegen Zwarte Leeuw. We vangen de wedstrijd aan met een jonge groep waarvan liefst 6 van de 14 geselecteerde jongens eigenlijk nog tot de leeftijdscategorie van de U17 behoren.
We krijgen een zeer hoopgevende eerste helft te zien waarin onze Piraten fris en gemotiveerd voetbal op de mat brengen met enkele prima combinaties. Ze spelen dominant voetbal met meerdere goed uitgespeelde kansen tot gevolg. Na 6 minuten kan Kone de bal terugleggen tot bij Boro maar die besluit tegen de paal.
In minuut 12 verschijnt Yerai alleen voor doel na een prachtige lange bal van Alex maar hij krijgt de bal net niet onder controle. 3 minuten later is het wel raak. Mouneime draait kort voorbij zijn man en met een gekruist schot verslaat hij de bezoekende doelman: een verdiende voorsprong voor onze Piraten. In minuut 17 krijgen we een eerste waarschuwing nadat een kopbal van Zwarte Leeuw net over gaat. Dit is meteen het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft.
5 minuten later zijn onze jongens er weer: na een lange run van Brent brengt die de bal voor doel maar Kone kan net niet afwerken aan de tweede paal. In minuut 24 wordt het wel 2-0: Mouneime brengt Boro alleen voor de doelman en die werkt beheerst af.
Onze jongens blijven druk zetten en net na het halfuur kan Brent de bal opnieuw tot bij Kone brengen die deze keer aflegt tot bij de goed infiltrerende Yerai maar diens schot mist wat precisie om de match definitief te beslissen. Net voor rust noteer ik nog een goede poging met links van Mouneime die net over gaat.
Na de pauze gaan onze jongens gewoon op hun elan verder. We zijn nog maar enkele seconden ver of Cedric mikt met een verdienstelijk afstandsschot rakelings over. Na een misverstand in onze centrale verdediging, komt de bal voor de voet van een tegenstander maar het afstandsschot gaat gelukkig net naast. In de 51ste minuut zet Boro goed druk op de doelman van Zwarte leeuw die vervolgens over de bal trapt maar onze jonge spits vergeet dan zijn tweede van de namiddag binnen te leggen. We blijven domineren en na een pegel met links van onze aanvoerder Marko, verdwijnt de bal net naast het doelkader.
David is op het uur dicht bij de 3-0 na een lange inspanning maar ook deze keer strandt de bal aan de verkeerde kant van het doel. Enkele minuten later trapt diezelfde David een corner op het hoofd van Alex maar ook die heeft pech met zijn afwerking.
We zijn dan minuut 70 wanneer de spits van Zwarte Leeuw een voorzet mooi in één keer op de slof neemt en plots staat het tegen alle verwachtingen 2-1. Na dit tegendoelpunt gaan de kopjes wat naar omlaag en merken we dat ons middenveld het fysiek moeilijk krijgt. Onze tegenstrever heeft 4 wissels meer en dat verklaart wellicht ook waarom zij de laatste 20 minuten van de wedstrijd scherper voor de dag komen. We verliezen de grip op de wedstrijd en in de 80ste minuut verdwijnt de bal, na een afgeweken schot, opnieuw in ons doel: 2-2. De laatste 10 minuten zijn nog voor Zwarte Leeuw zonder echte doelkansen en zo eindigt deze aangename oefenpartij op een 2-2.
Ik onthoud vooral het mooie voetbal dat we gebracht hebben en de goede integratie van enkele jongens van de U17.
Ik wens de hele City Pirates familie een gezond- en succesvol 2018 met vooral veel voetbalplezier!
Frank
Teamafgevaardigde U19IP.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*