Eerste Ploeg

City Pirates wint met 3-2 van KV Woluwe Zaventem

Door blessures kon coach Yves Van Heurck, die deze week zijn contract tot 2019 verlengde, geen beroep doen op spitsen Borahsasar en Nesen.
De voorste linie in onze gebruikelijke 4-2-2-2 werd ingevuld door topschutter Van Zantvoort en Moussaoui. Sababti en Borges stonden een rijtje lager en Van den Bogerd en Delalieux waren de buffers voor onze verdediging. De verdediging bestond uit Van Hove, Kwik, Verboven en Nsumbu. In doel stond Roef.

KV Woluwe Zaventem, momenteel dertiende in derde amateurklasse, begon sterk aan de wedstrijd. Ze waren snediger op het middenveld en gingen er met volle moed tegen aan. Dit resulteerde echter niet in grote kansen. Van Heurck greep in en veranderde formatie naar een 4-2-3-1. Moussaoui versterkte het middenveld.
Een beslissing die loonde, want niet veel later kwam City Pirates op voorsprong. Sababti zette voor en Joy Van den Bogerd trapte in één tijd knap binnen. 1-0 voor de piraten! City Pirates bleef komen en kreeg via Van Zantvoort en Delalieux kansen om de voorsprong te verdubbelen. Het venijn zat hem echter in het slot. Woluwe-Zaventem was gevaarlijk op drie opeenvolgende hoekschoppen en bij de laatste was het uiteindelijk raak. 1-1 en rust.

Sababti en Moussaoui bleven in de kleedkamer en Seiffermann en El Jattari waren hun respectievelijke vervangers. Er werd terug geopteerd voor de 4-2-2-2.
Woluwe-Zaventem kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde meteen de 1-2. City Pirates moest komen, maar Woluwe-Zaventem stond goed en gaf weinig kansen weg. Uiteindelijk was het topschutter Van Zantvoort die in het slot met twee doelpunten ervoor zorgde dat de Piraten met een overwinning de wintervoorbereiding afsloten.

Volgende week zondag wacht ons terug het echte werk. City Pirates gaat dan op bezoek bij Cappellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*