Eerste Ploeg

City Pirates geeft 0-2 voorsprong uit handen

Na een knappe 7 op 9 moesten onze piraten op bezoek bij Sint-Lenaarts, laatste in de stand.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Tienen kwam Thomas Van Zantvoort in de plaats van Khalid Moussaoui.
City Pirates speelde dus met Roef – Van Hove, Kwik, Dellalieux, Van Tongerloo – Sababti, Van den Bogerd – Borges, Van Zantvoort – Nesen, Borahsasar.

Onze Piraten begonnen sterk aan de wedstrijd. Na 2 minuten kon Borahsasar reeds de 0-1 maken na sterk doorzetten van Nesen. Een voorsprong die nog binnen het kwartier werd verdubbeld via een penalty goal van Van Zantvoort, na een fout op alweer Nesen. 0-2, het was een droomstart. Sint-Lenaarts kon voetballend weinig brengen, maar was wel sterk op stilstaande fases. In minuut 17 was het uitgerekend ex-speler Vertommen die op een stilstaande fase het snelst reageerde: 1-2. Het gaf de jonge ploeg van Sint-Lenaarts hoop.  Hoop die een kwartier later werd vertaald in de gelijkmaker. Van der Zyp kopte een vrije trap knap binnen. Alles te herdoen voor de Pirates.

De tweede helft bood weinig kansen aan beide kanten. Op het drassige veld werd er slordig gespeeld. Beide ploegen scoorden nog een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar het was toch weer Vertommen die daar anders over besliste. Bij een verre inworp (ook een wapen van Sint-Lenaarts) kon hij profiteren van het geharrewar. 3-2, Sint-Lenaarts in de zevende hemel. Van Heurck bracht meteen El Jattari in de ploeg, maar het mocht niet baten. City Pirates gaat de boot in bij de laatste in de stand en zal met meer grinta de thuiswedstrijden tegen Zwarte Leeuw en Tempo Overijse mogen inzetten. Thuis kunnen we gelukkig altijd iets meer.

PIRATEN OP POST!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*