Linkeroever

U12 wint met 7-4 van Morstel!

De heenwedstrijd eindigde op een 0-2 overwinning voor onze Piraten, we waren dus gewaarschuwd dat we een evenwaardige tegenstander dienden te bekampen. De wedstrijd begon dan ook fel met al onmiddellijk een reuzenkans voor Mortsel, dat nipt naast ging.  Bij de eerstvolgende aanval van onze Piraten was het wel al meteen prijs, na een afwezigheid van bijna 3 maanden kon de wederoptredende Sekou een door de doelman van Morstel afgeweerd kanonschot van Ilias in de rebound binnentikken.  De dribbelvaardige Sekou zorgde regelmatig voor onheil in de Mortselverdediging en Ilias profiteerde hiervan door nog voor het einde van het eerste kwartier tweemaal raak te treffen. Hoe vlot het in het eerste kwartier ging hoe moeizaam verliep het in het tweede en derde kwartier.  Mortsel kwam sterk opzetten en scoorde in het begin van het tweede kwartier een eerste maal.  Een gebrek aan efficiëntie speelde Mortsel, net als in de heenwedstrijd, parten. Onze Piraten bezondigden zich teveel aan individuele acties en vergaten dat voetbal een teamsport is, niet de eerste maal dat we dit moesten vaststellen dit seizoen. Tijdens de pauze legde onze teammanager Yves, die de wedstrijd enkele minuten was komen observeren, onze pijnpunten bloot en gaf onze spelers wat nuttige richtlijnen en instructies. Nog maar pas uit de kleedkamer bleken deze richtlijnen plots helemaal vergeten met als  gevolg  dat er telkens een dribbel teveel gebeurde waarbij men zich dan vastliep.  Doelman Khamzat moest dan ook enkele keren gevat tussenkomen zodat we zonder verdere kleerscheuren het 3de kwartier konden volmaken. Het laatste kwartier gingen we dus in met een 3-1 voorsprong en toen Sekou al onmiddellijk de 4-1 scoorde dachten we, ten onrechte, dat de schaapjes op het droge waren.  In 2 minuten tijd scoorde Mortsel 2 doelpunten en de spanning was terug.  Ilias bracht vervolgens de bordjes op 5-3 maar bij de eerstvolgende aanval van Mortsel was het meteen raak en 5-4.  Spanning troef dus, maar gelukkig was daar ene Ilias die op korte tijd 2x scoorde en dus over en out voor Morstel, dat zeer moedig had gestreden in een sportieve wedstrijd.  Eindstand 7-4.

De doelpunten :

2’ Sekou 1-0 / 7’+14’ Ilias 2-0en3-0 / 17’ Mortsel 3-1 / 46’ Sekou 4-1 / 48’+49’ Mortsel 4-2en 4-3 /

52’ Ilias 5-3 / 53’ Mortsel 5-4 / 56’+58’ Ilias 6-4en7-4

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*