Merksem

U19 IP stuurt Bornem met forfaitscore naar huis!

Onze U19IP hadden de laatste 2 wedstrijden verloren en waren er op gebrand om de punten deze week thuis te houden. Bornem was dus gewaarschuwd…

De eerste kans van de wedstrijd was voor onze Piraten; na een mooie balcirculatie kwam de bal bij Morad die kon uithalen maar de bezoekende doelman reageerde alert. 3 minuten later gaf diezelfde Morad een spijtende pas tussen de verdediging van Bornem en zo verscheen Kone alleen voor de doelman en die werkte beheerst af: 1-0. Onze jongens behielden het veldoverwicht alhoewel er soms wat te veel slordigheden in ons samenspel zat. In minuut 17 verscheen Kone opnieuw alleen voor de doelman maar deze keer miste zijn schot precisie. 5 minuten later was er een mooie combinatie tussen Cedric en Noah maar deze laatste werd net niet beloond voor de inspanning.

Op het half uur konden de bezoekers een eerste keer dreigen met een vrije trap maar Jordan  kon de bal uit zijn doel ranselen. Even later was er nog een zwak afstandsschot van Bornem maar dat was dan ook het laatste wapenfeit van de geel-roden. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren weer voor onze Piraten. Eerst kon Morad een voorzet van Brent controleren maar zijn doelpoging werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Wat later was er een schot van Cedric dat net over ging en ten slotte was er een lang rush van Brent die de bal aflegde naar de vrijstaande Noah maar die vergat af te werken. Zo gingen we rusten met een oververdiende 1-0.

De intenties voor de tweede helft werden al snel duidelijk; aanvallen en resoluut voor de 2-0 gaan! Na 6 minuten was het al zo ver: Morad kon de bal meenemen en schilderde de bal over de keeper in doel. De Piraten hielden de wedstrijd in handen maar na een uur moest Jordan de meubelen toch  redden na een gevaarlijke tegenprik van Bornem. In minuut 66 besliste de ingevallen Mateo met een heerlijk afstandsschot de wedstrijd: 3-0. Even later kon Mateo na een mooie actie de bal tot bij de vrijstaande Cedric brengen die de 4-0 binnentikte. Onze jongens speelden nu bevrijd en Bornem was het noorden helemaal kwijt. Yassine en Boro konden beiden nog naar doel trappen maar hun schot ging telkens over. Yassine kon 5 minuten voor tijd door de verdediging van Bornem wandelen, was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar af naar Boro die de forfaitscore simpel kon binnenduwen.  Kamal kreeg nog een goede kans om de score nog hoger op te drijven maar de bezoekende doelman kon dit net voorkomen.

5-0 was de eindscore en dit is een absolute opsteker voor de jongens van trainer Yannick. Met Hoogstraten en Cappellen wachten er nu twee geduchte tegenstanders maar de ploeg heeft bewezen dat ze er klaar voor is. Proficiat voor de mentaliteit die jullie vandaag getoond hebben!

 

Frank, Teamafgevaardigde

 

One Comment

  1. Waar zijn de andere verslagen ? Ik lees alleen maar verslagen van de gewonnen wedstrijden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*