Luchtbal, Sociaal

City Pirates leert sjoelen en biljarten bij Santiago

City Pirates Luchtbal ging op bezoek bij dienstencentrum Santiago. De senioren leerden hen de typische volks- en caféspelen. Onze spelers leerden oa sjoelen en biljarten, maar de namiddag ging om veel meer dan de spelletjes: het gaat om het samenbrengen van generaties: Matej Majstorovic: “De luchtbal is een kleine wijk die min of meer bestaat uit twee verschillende werelden die weinig met elkaar in contact komen. De voornamelijk Vlaamse ouderen en de meer diverse jongeren hebben vaak ook vooroordelen over elkaar. Door samen te spelen kunnen we die vooroordelen ontkrachten. Via deze spelnamiddag veranderen we percepties. Voor foto’s klik hier.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*