Merksem

U19IP pakt in extremis een punt: 4-4!

14-10-2017: U19IP Boom – City Pirates   4-4
U19IP pakt in extremis een punt na doelpuntenfestival
De doelstelling van onze Piraten tegen de Steenbakkers was duidelijk; volop voor de overwinning gaan. De weersomstandigheden in Boom waren ideaal; bijna 20 graden en hier en daar een wolkje zodat het ook niet té warm werd. Na 5 minuten noteerden we de eerste kans voor onze U19; Nasr verscheen plots alleen voor de doelman maar die was goed uitgekomen en verhinderde een eerste doelpunt. Op de tegenaanval kon Boom wel scoren. Een diepe bal en de spits van Boom was sneller dan onze centrale verdediging. Onze jongens probeerden de wedstrijd naar zich toe te trekken en in de 16de minuut gaf Zakaria een snelle vrije schop naar Nino die na wat duw- en trekwerk de verdiende gelijkmaker kon binnentrappen. De Piraten kwamen meer en meer in de wedstrijd zonder échte kansen te creëren. Die kans kwam er dan toch net na het half uur toen Brent de bal veroverde, zich kon doorzetten en de bal tot bij Nasr bracht. Die behield het overzicht en legde af tot bij Zakaria die in 1 tijd de 1-2 op het bord zette. Wedstrijd onder controle maar in minuut 40 kregen we een koude douche en een kopie van minuut 6: diepe bal, spits van Boom sneller dan onze verdediging en 2-2, meteen de ruststand.
Coach Yannick veranderde van tactiek in de tweede helft. De Piraten kwam scherp uit de kleedkamers en zorgden onmiddellijk voor gevaar. Na een vrije trap van Cedric kon Marko gevaarlijk koppen maar de keeper zweefde de bal uit doel. Na de hoekschop die daarop volgde, kon Zakaria vrij naar doel trappen maar opnieuw ranselde de thuisdoelman de bal uit zijn doel. In minuut 49 kreeg Nasr veel tijd om te trappen maar zijn schot met links ging naast. Een minuut later verscheen Nasr, na een mooie steekpas van Zakaria, opnieuw alleen voor doel en dit keer werkte hij beheerst af, 2-3 dus.
En dan liep het mis; voor de één of andere reden werd er niet meer gevoetbald en kwamen we onder druk te staan. In minuut 67 kregen we al een flinke waarschuwing en amper twee minuten later was het al zover: 3-3. De thuisploeg zag de twijfel bij onze jongens en duwde door. Op minder dan een kwartier voor het einde, slaagde ze in hun opzet en werd het 4-3. We kregen de motor moeilijk op gang en ondanks goede wil, liep het nét altijd fout. In de toegevoegde tijd kregen we dan toch nog een penalty na een duidelijke overtreding. Boro bleef rustig en zette de strafschop om. Zo keerden we in extremis huiswaarts met een punt op zak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*